A masszív alapokra húzott négykamerás újdonsággal a királykategória alsóházát célozta meg a gyártó. A készülék hazánkba Huawei Mate 30 Lite néven futhat be.

A telefon 6,26 hüvelykes FHD+ (2340 x 1080 képpont) felbontású kijelzővel rendelkezik. A megjelenítő bal felső sarkába fúrt lyuk mögött, egy 32 megapixeles (f/2.0) kamera kapott helyet. A készülék nyolcmagos Kirin 810 lapkát dolgoztat, amihez 6/8 GB operatív memóriát és 128/256 GB tárolót csomagoltak. A telefont 4000 mAh kapacitású (20W gyorstöltés támogatott) akkumulátor tartja életben. A készülék dedikált fejhallgató-csatlakozót is kapott, azonban a műszaki leírás az NFC támogatásról nem tesz említést.

Az eszköz hátoldalán az ujjlenyomat olvasó felett, szigetes elrendezésben négy képalkotó szenzor található. A 48 megapixeles (f/1.8) főkamera mellett, egy 8 megapixeles széles látószögű, 2 megapixeles makró és 2 megapixeles mélységet érzékelő egység kapott helyet. A képalkotást mesterséges intelligencia segíti, különböző felvételi módok könnyítik meg az alkalmi fotósok dolgát. A Huawei Nova 5 sorozat legújabb tagja előre láthatóan augusztus végétől lesz hazánkban is elérhető.

Képek: Huawei