A Sony bemutatta a DSC-RX100 kompakt fényképező-család legújabb tagját, amivel hetedik generációhoz érkezett a sokak által kedvelt termékvonal.

A Sony DSC-RX100 VII kamera a gyártó több új fejlesztését is megkapta. A készülék 20 megapixel felbontású BSI-CMOS szenzort dolgoztat, amin a korábbinál több fázisérzékelő kapott helyet, s az élességállítás sebességén is javítottak. A fókuszrendszer kínálta szolgáltatások a csúcskategóriás eszközökből lehetnek ismerősek. A rendszer többek között a szem és téma valósidejű követésére is képes, aminek pontosságát új algoritmus szavatolja.

A megújított szenzor és a BIONZ X képfeldolgozó párosa rendkívül hatékony munkavégzést tesz lehetővé. A keresőkép elsötétülése nélkül készíthetők 20 kép/mp sebességű sorozatfelvételek, amit aktív AF/AE követéssel tud a gép prezentálni. A készülék az alapnak számító 4K mellett a Full HD felbontás mellett sem vall szégyent, s a valós idejű téma- és szemkövetés a videofelvétel során is használható. A videósok kedvéért a Hibrid Log-Gamma (HDR) / S-Gamut3.Cine / S-Log3, S-Gamut3 / S-Log3 támogatás is a csomagba került, ráadásként a felvételek készítését optikai és elektronikus stabilizátor, valamint felhajtható LCD kijelző egyszerűsíti.

A kamerához opcionális védőtok is készült, amire nyílásokat is vágtak, így a használathoz nincs szükség a burkolat lefejtésére. A Sony DSC-RX100 VII kamera forgalmazása augusztusban kezdődik. A gép 1300 euró ellenében vihető haza, míg a tokért 85 eurót kell majd a kasszánál hagyni.

Képek: Sony