A Jammy két évvel ezelőtt dobta be először a közösbe a moduláris elektromos gitár ötletét, amely pillanatok alatt szétkapható, így egészen kis helyen elfér.

A Jammy Guitar nagyjából hetven centi hosszú, három egyszerűen leválasztható darabból (plusz egy opcionális keret) rakható össze. A hangszer minden tekintetben a klasszikus elektromos gitárokra hajaz, acélhúrokat kapott, azonban a midi vezérlőkre jellemző funkciókkal is rendelkezik.

A gyártó szerint a burkolat alatt elhelyezett processzor és a nagy érzékenységű szenzorok lehetővé teszik, hogy az eszköz pontosan reprodukálja az alapvető gitár technikákat. Az eszközhöz dedikált alkalmazás is tartozik, amivel különböző stílusoknak megfelelő hangzás állítható be.

Az applikáció a gitárhangok mellett számos effektet is kínál, így gyakorlatilag multifunkciós hangszerről beszélhetünk. A vezérlő ¼ hüvelykes csatlakozóban végződő zsinórral társítható az erősítőkhöz, ezen felül fejhallgató-csatlakozót is visel a szomszédok nyugalma érdekében, valamint USB-C konnektorral is rendelkezik. Utóbbi töltéshez használható, illetve külső midi eszköz vagy számítógép társítására szolgál.

Az aktuálisan játszott dallamok az eszköz fedélzeti memóriájába menthetők, vagy igény esetén exportálhatók. A beépített akkumulátor egy töltéssel, hozzávetőleg négy órás üzemidőt biztosít. A Jammy Guitar a fejlesztők oldalán keresztül rendelhető 499 dollárért.

Képek: Jammy