Az Egyesült Királyságban tevékenykedő Modal Electronics CraftSynth 2.0 elnevezésű újdonsága, első pillantásra játékszernek tűnik, azonban némi ismerkedés után gyorsan kiderül, hogy a látszat csalóka.

A CraftSynth 2.0 egy monofonikus, hullámtáblás szintetizátor amely nyolc oszcillátorral és keverő funkcióval rendelkezik. A készülék egyszerre két hullámforma (összesen negyven egyedi hullámforma van) kezelésére képes, azonban a keresztmoduláció miatt ezek szabadon módosíthatók és variálhatók.

A klasszikus hullámformák (square, saw és sine waves) mellett ráadásul MODAL saját gyűjteményéből, illetve egyedi módon generált hullámformákból és mintákból is lehet válogatni, ami további kreatív tárházat biztosít a felhasználóknak. A hangok különböző módon manipulálhatók, programozható szűrők, késleltetés és torzítás csak pár alapvető lehetőség, amit az eszköz biztosít.

Az apróság használatát kicsit persze szokni kell, ugyanis a klasszikus midi billentyűzet helyére, több funkciós gombok kerültek. A használatot LED fényforrások könnyítik meg, de egy Windows, Mac, iOS és Android kompatibilis alkalmazás is segíti a paraméterezést. Még VST plugint is kapunk, így a szintetizátor Logic Pro, Ableton vagy FL Studio munkaállomásokon (DAW) keresztül is vezérelhető.

A készülékre MIDI, vonal és fejhallgató konnektorok kerültek, míg a tápellátásról USB interfész gondoskodik. A Modal Electronics CraftSynth 2.0 szintetizátor könnyűsúlyú, meglepően sokoldalú apróság, amely ugyan nem váltja meg a világot, de kis gyakorlás után és okosan használva hasznos kiegészítő lehet, mindössze 150 dollár ellenében.

Képek: Modal Electronics