A YAMAHA TRITOWN koncepcióját két esztendeje a Tokió Autókiállításon mutatták be. A háromkerekű, elektromos járművet a hagyományos forgalom elől elzárt területek megközelítésére, illetve kisebb távolságok megtételére tervezték.

A TRITOWN váza alumínium-kompozitból készült, így hozzávetőleg negyven kilót nyom. Minden egyes elem organikus formájú, amiket a természetben megtalálható alakok és struktúrák inspiráltak. A tömeg csökkentése érdekében a váz teljesen nyitott. Az érzékeny komponenseket igyekeztek ütköző zónán kívül, megerősített szerkezeti elemek között elhelyezni. A jármű mindössze egy méter hosszú, ezért a tárolása kis helyen is megoldható.

A meghajtásról a hátsó kerékre szerelt villanymotor gondoskodik, amit egy 380Wh kapacitású akkumulátor lát el energiával. A 25 km/óra végsebességű apróságot dupla első kerékkel szerelték, amelyek a gyártó szabadalmaztatott Leaning Multi-Wheel (LMW) technológiájával kapcsolódnak a vázhoz. Az egyedi megoldás nagyobb kanyar stabilitást, kisebb fordulókört és általában jobb kezelhetőséget biztosít. A társaság közelmúltban egy hónapon keresztül tesztelte a végelegesnek szánt változatot, jelenleg az adatok kiértékelése folyik, így hamarosan a gyártás is elkezdődhet.

Képek: Yamaha