Növekedni látszik az ultra-gyors monitorok iránti kereslet, ezért az ACER elérkezettnek látta az időt, hogy előálljon a saját megoldásával.

A Predator XN253Q X monitor 24,5 hüvelykes, FullHD felbontású kijelzőt kapott, amely ugyan picit karcsúnak tűnik, de cserébe 400 nites fényerőt, 240 Hz képfrissítést és 0,4 ms (túlhajtott üzemmódban) válaszidőt ígér a gyártó. A készülék támogatja az Nvidia G-Sync technológiát, amely a kompatibilis grafikus vezérlők képességeit kihasználva biztosítja az akadás és villogás mentes játékélményt.

A vállalat szerint a monitor ergonomikus állványa segíti a megjelenítő kényelmes beállítását, amely igény esetén falon (VESA) is elhelyezhető. A LED megvilágítású TN panel 160 fokos függőleges, illetve 170 fokos vízszintes betekintési szöget kínál. A készülék HDMI 1.4, DisplayPort 1.2 és USB 3.0 konnektorokat visel, extraként pedig 2W teljesítményű hangszórópárt is kapnak a bizalmat szavazó felhasználók.

Az ACER új ragadozója 500 dolláros árcédulával kerül a boltokba, ami a versenytársak mellett kicsit túlzásnak tűnik, de a játékosok majd eldöntik, hogy az alacsony válaszidő, felhúzott frissítési frekvencia, nagyobb felbontás vagy alacsony ár mellett teszik le a voksukat.

Képek: Acer