Az ASUS ROG Strix XG438Q jelzésű modell, egy HDR támogatású 4K megjelenítő, amely széltében elég nagy helyet követel magának az asztalokon.

Az ASUS újdonsága 43 hüvelykes, 16:9 arányú, tükröződésmentes bevonattal ellátott panelt dolgoztat. A 4K UHD felbontás mellett 120 Hz képfrissítés, HDR (DisplayHDR 600 tanúsítvány) és FreeSync 2 támogatás jellemzi a készüléket. A gyártó szakadásmentes és színpontos (DCI-P3 90%) megjelenítést ígér, míg a GameFast eljárásnak a bemeneti késleltetés csökkentésében van szerepe. A fényerő akár a 750 cd/m2 értéket is elérheti, így a monitor grafikus feladatokhoz is jó választás lehet.

Az ASUS RoG monitor a számos kényelmi szolgáltatás mellett, könnyen aktiválható dedikált játékos funkciókat is kínál. Természetesen az exkluzív AURA Snyc világítási technológia is adott, amely szinkronizálható más Aura-kompatibilis alkatrészekkel és perifériákkal. A hangokat 10W teljesítményű beépített hangszórópár szólaltatja meg, de persze külső hangeszközök társítására is lehetőség van. A monitor hátoldalán HDMI 2.0, DisplayPort 1.4, USB 3.0 konnektorok, valamint audio- és fejhallgató bemenetek kaptak helyet. A vezérlést és a beállításokat a mellékelt távkapcsoló könnyíti meg.

Képek: ASUS