Nehéz szavakat találni az ASUS RoG Mothership játékos laptopra, amely első ránézésre olyan, mintha egy Microsoft Surface noteszgépet, hosszú évekig szteroidokkal tömtek volna.

A hatalmas aranyos…

A GZ700GX jelzéssel ellátott gépet igazság szerint csak kis jóindulattal lehet mobil eszköznek tekinteni. Mert ugyan a hordozhatóság megmaradt, azért a közel öt kilós súly messze több, mint ami a kategóriában megszokott. A készülék 17,3 hüvelykes FullHD IPS kijelzőt visel, amely 144Hz képfrissítéssel és 3 ms válaszidővel rendelkezik, valamint Nvidia G-Sync támogatást kínál. A CNC megmunkált alumínium házban Intel Core i9-8950HK processzor található, amely egy GeForce RTX 2080 GPU társaságát élvezi. A gyártó adatai szerint a processzor és a grafikus vezérlő is gyárilag megpiszkált órajelen zakatol. Memóriából legfeljebb 64 GB (DDR4) pakolható a gépbe, míg adattárolásra három M.2 NVMe SSD szolgál.

Ami a csövön kifér

A monstrum egyedi hűtéssel rendelkezik, amely a vaskosabb háznak, valamint az álló kialakításnak köszönhetően rendkívül hatékonyan teszi a dolgát. A gép hátulján egy praktikus zsanér található, amivel a megfelelő helyzetbe támasztható a kijelző. A billentyűzet leválasztható, vezetékkel vagy vezeték nélkül is használható. Az RGB és Aura Sync világítást támogató tasztatúra lekapcsolva félbehajtható, így hagyományos billentyűzetet formáz és kevesebb helyet foglal. A hangélményről Smart AMP technológiával megbolondított hangszórók (4) gondoskodnak. A készülékre Windows Hello kompatibilis kamera került, míg oldalt USB-C (Thunderbolt), USB-C (VirtualLink), négy USB-A, HDMI konnektorok, SD olvasó és Ethernet port sorakozik. Az ASUS RoG Mothership árát egyelőre nem árulta el a gyártó, de az biztos, hogy az év első felében a boltokba kerül.