A Walmart egy igencsak erős lábakon álló üzletlánc a tengerentúlon, de most úgy döntött, az elmúlt időszak eseményeinek tükrében nem reklámozza azokat a játékokat, melyekben nagyon sok vér folyik. 

Augusztus 3-án 22 ember halt meg, amikor az El Pasóban lévő Walmart üzletben lövöldözés tört ki, míg a rákövetkező nap az Ohai állambéli Daytonban kilencen vesztették életüket egy hasonló támadásban. A tragikus események után több politikus, és az egyébként elég sok furcsaságot beszélő amerikai elnök, Donald Trump is megemlítette az erőszakos videojátékokat, mint okokat az ilyen lövöldözésekre.

Fotó: Kathy Dewitt

Habár minden hasonló esetben kiderült, hogy az elkövető mentális állapota egyébként is borult volt, és számos kutatás is rámutatott már, hogy a játékok önmagukban nem felelősek ezért, a Walmart mégis lépett. Az elhunytak és hozzátartozóik iránt érzett tisztelet mellett úgy döntött a cég, hogy boltjaiban eltűnnek a látszó felületekről azok a plakátok, és mozgóképes bemutatók, melyek ilyen szoftvereket reklámoznak. Ugyanakkor a bolthálózat szóvivője azt is hozzátette, hogy mindez nem tükrözi a videojáték-kínálat hosszú távú megváltoztatását, tehát továbbra megvásárolhatóak náluk a termékek.

Címkép: GTA V

ForrásCnet