A Sony XAV-AX8000 jelzésű infotainment rendszere kifejezetten nagy méretű kijelzővel rendelkezik. A rendszer mindössze egy DIN helyet foglal, így számos gépjárműbe egyszerűen telepíthető.

Az infotainment rendszerek jelenléte az autókban természetessé vált, némely gyártó saját fejlesztésbe fogott, de továbbra is igény mutatkozik az utólag telepíthető megoldásokra. A Sony újdonságának egyik előnye az egyszerűen állítható 8.95 hüvelykes WVGA kijelző, valamint a helytakarékos kialakítás. A kijelző dönthető, magasságában és mélységében is állítható, így egyszerűen igazítható hozzá az adott tér követelményeihez, valamint a felhasználói igényekhez.

A készülék a CarPlay és Android Auto támogatással rendelkezik, képes kihasználni mindkét platform szolgáltatásait. Egy későbbi frissítést követően a WebLink funkciók is rendelkezésre állnak majd, ami lehetővé teszi az okostelefonos-alkalmazások használatát a nagy képernyőn. Amennyiben az adott járműben van parkolást segítő rendszer, annak képe is egyszerűen kirakható a kijelzőre.

Az eszköz a hangrendszereknek is képes lökést adni, ugyanis 4 x 55W teljesítményű erősítővel, valamint a streaminghez elengedhetetlen Bluetooth (AAC és SBC) modullal is rendelkezik. A rendszer a Quick Wake Up funkciónak köszönhetően villámgyorsan képes felállni, így induláskor azonnal rendelkezésre áll. A Sony XAV-AX8000 forgalmazása december közepén kezdődik, mintegy 600 dolláros áron.

Képek: Sony