A hetvenes évek legvégén (1979) alapított francia Focal, negyedik évtizede tevékenykedik, mára az egyik legismertebb és legkeresettebb márka a piacon. A gyártó autós hangrendszerekkel kezdte pályafutását, így kevéssé meglepő, hogy egy jubileumi szettel jelentkezett.

A céget Jacques Mahul alapította. A Saint-Étienne városában lévő műhely az évtizedek során rendesen kinőtte magát, jelenleg kétszázötven főállású alkalmazott dolgozik a vállalatnál. A Focal egyik erőssége, hogy a tervezéstől a gyártásig mindent maga felügyel, így biztosítva az elvárt színvonalat. A társaság számos szabadalmat birtokol a mérnökök folyamatosan újabb trükkökön törik a fejüket. A csapat egyik innovatív megoldása a fordított dóm magassugárzó, valamint a len kónusszal szerelt meghajtók alkalmazása, amelyet először pakoltak autós hangrendszerbe.

A Focal F40th hangrendszerbe két invertált dóm magas, két 6 hüvelykes (150 mm) középsugárzó, valamint egy 10 hüvelykes (250 mm) mélynyomó került. A hangszórókat egy kompakt öt csatornás erősítő (FPX 5.1200) dolgoztatja, amely kivételes teljesítményt biztosít. A hangjel tökéletes eloszlását és homogenitását DSP processzor szabályozza, míg a száloptikás bemenet 24 bit / 192 kHz felbontást biztosít. A rendszer vezérlését természetesen távirányító könnyíti meg. A Focal F40th hangrendszer előre láthatóan áprilisban kerül forgalomba, egyelőre ismeretlen áron.