A túrakellékeket és sporteszközöket gyártó társaság, néhány éve állt elő az összehajtható kajak ötletével. Az ORU a közelmúltban bemutatta a legkisebb és legkönnyebb, egyszemélyes modelljét.

A szabadalmaztatott anyagból készült sporthajó, alapvetően a korábbi modellek mintájára készült, de miután szóló kajakról van szó, történtek kisebb módosítások. A hajó összehajtva nagyobb sporttáska méretű, így a csomagtartóban nem foglal sok helyet. A hajtási sémát átdolgozták, így hajó néhány mozdulattal szétnyitható, s gyakorlatilag azonnal használatba vehető. A kajak mindössze 304,8 x 78,7 cm és alig kilenc kilót nyom, így akár egy kamasz is bármikor képes vízre bocsátani. Az ülés hátrésze, illetve a lábtámasz állítható, míg a padló erősített, még a lapátoknak is jutott hely, ha valaki csak ringatózna kicsit a vízen.

Az ORU KAYAK, ahogy a korábbi modellek csendesebb vízfelületekre készült, látszólag nem túl masszív darab, de a gyártó tapasztalata szavatolja a minőségi kivitelezést. A hajóhoz egy méretre készített, párnázott pántokkal ellátott hátizsák is vásárolható, így annak sincsen semmi akadálya, hogy a kalandps kedvűek gyalogszerrel közelítsék meg kedvenc tavukat. A termék gyártása a Kickstarter kampány sikerén múlik, de a többszörös túlfinanszírozás azt sugallja, hogy hamarosan találkozhatunk vele a boltokban.

Képek: ORU, Kickstarter