A közelmúltban bejelentett Logitech G sorozatot erősítő tasztatúrák közös jellemzője a karcsú kialakítás, valamint az alacsony profilú GL kapcsolók használata.

A mechanikus billentyűzeteknek számos előnye van, pl. minden alkalommal pontosan ugyanott, egyforma erőkifejtés mellett regisztrálnak egy-egy leütést. Minden billentyű alatt, egy külön mechanikus kapcsoló található, amelyek akár egyenként is cserélhetők, megkönnyítve a szervizelés folyamatát.

A Logitech újdonságai vadonatúj alacsony profilú GL mechanikus kapcsolókkal rendelkeznek, amelyek a gyártó szerint lazán hozzák a hagyományos kapcsolók sebességét, precizitását és teljesítményét. A billentyűzetek három különböző kapcsolóval (GL Clicky, GL Tactile és GL Linear) kerülnek forgalomba, így mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelő modellt. Az új kapcsolók a jellemzők alapján egyenértékűek a Cherry MX piros, barna és kék változataival.

A billentyűzetek felépítése hozzávetőleg megegyezik, kapunk dedikált médiavezérlőket, rugalmasan használható makró gombokat és szemkápráztató RGB fényeket. Alapvető különbség, hogy a G915 Lightspeed (250 dollár) vezetékmentes modell, amely a gyártó 2,4 GHz-es technológiáját alkalmazza. Ehhez igazodnak a felzeten elhelyezett extra gombok, amikkel a vezeték nélküli átvitel fajtája választható ki. Az akkumulátor állapotáról egy lámpa tájékoztat, szerencsére a töltés ideje alatt sem kell hanyagolni a használatot.

A G815 Lightsync RGB (200 dollár) ezzel szemben harisnyázott kábel biztosította, hagyományos kapcsolatot kínál, egyéb specifikációban nem tér el a két modell. Mindkét billentyűzet forgalmazása szeptember elején kezdődik.

Képek: Logitech