A Logitech G502 egér több generációs modell, amelyről a profi játékosok is elismerően nyilatkoznak. A legfrissebb, kicsit átszabott változat már LIGHTSPEED vezeték nélküli technológiát használ, rendkívül gyors és stabil teljesítményt kínál.

A G502 LIGHTSPEED modell HERO 16K (16.000 DPI) érzékelővel rendelkezik. A kialakítás és funkciókészlet nem változott, ugyanakkor az eszköz tömege a belső vázas kivitelnek köszönhetően a korábbinál kisebb lett. Az egér alapsúlya 114 gramm, amely nehezékek hozzáadásával egészen 130 grammig növelhető, így optimális nyomon követés állítható be. Az elsődleges gombokhoz mechanikus feszítő rendszer tartozik, s egy rendkívül pontos görgetőkereket is kapunk.

Az eszközre tizenegy programozható gomb került, amelyek a Logitech G HUB szoftver segítségével konfigurálhatók. A szabadon módosítható LIGHTSYNC RGB intelligensen reagál a hangok és a képernyőn zajló események változásaira, míg a strapabíró gumi borítás, minden körülmények között biztos fogást biztosít. A készüléket LiPo akkumulátorral szerelték, amely egy teljes töltéssel hatvan órányi működést szavatol, de a POWERPLAY (vezeték nélküli töltőként funkcionáló) egérpaddal gyakorlatilag non-stop használat lehetséges.