Megveszed a félmilliós notit, aztán nem viheted fel a repülőgépre, jó mi?

A közelmúltban derült ki hogy a 2015 szeptembere és 2017 februárja között eladott Apple MacBook notebookokkal valami komoly hiba lehet, ugyanis az akkumulátoruk több esetben kritikus szinten túlmelegedett.

A modelleket a gyártó természetesen visszahívta és térítésmentesen szereli, azonban sokan értelemszerűen lehet, hogy nem is hallottak erről, vagy nem foglalkoztak vele. Ezzel pedig megadják az esélyt annak, hogy a készülékük egyszerűen felgyújtsa magát, ami bizonyos körülmények között, például egy repülőgépen eléggé komoly galibát okozhat.


Tisztában vannak ezzel a hivatalos szervek is, így az USA Repülési Igazgatósága, és az EU Repülésbiztonsági Ügynöksége, és e szervek bizony értesítették is a légitársaságokat hivatalosan is a MacBookok problémáiról. Azok között pedig akadtak olyanok, amelyek drasztikus lépéssel reagáltak. A TUI Group Airlines, Thomas Cook Airlines, Air Italy, és az Air Transat egyszerűen kitiltották e notebookokat a gépeikről, de nem csak hogy a fedélzetre nem lehet őket felvinni, hanem még poggyászként sem lehet feladni.

Nyilván ezt az utasok nehezményezik, de hiába őrjöngenek, ettől senkinek a szíve nem fog meglágyulni. A jegyvásárlásnál és az online becsekkolásnál ugyan erre felhívják a figyelmet, de ez is jellemzően egy olyan dolog, amire nem mindenki fordít figyelmet. A tiltás egyébként a már visszahívott és megjavított masinákra nem vonatkozik, szóval már csak ezért is érdemes gyorsan túlesni ezen.