A tengerentúli társaság az utóbbi időben komolyan gyúrhatott az üzemidőre, mert a Cleer Enduro 100 elnevezésű fülesükkel két töltés között mintegy száz órányi lejátszást vállalnak.

A márka mindössze három esztendős, de máris komoly rajongótábort szerzett magának. A társaság fiatalos megjelenésű, hifi referencia szintet megközelítő fejhallgatókat készít, s komoly pénzeket fordít a kutatásra és fejlesztésre. Patrick Huang, a vállalat vezetője a Sony Electronics csapatánál szerzett, évtizedes tapasztalatát igyekszik ezúttal kamatoztatni.

Az új fejhallgató a FLOW formavilágát viszi tovább, gazdagon párnázott, masszív kompozit vázra épített eszközről van szó, aminek kialakítása során a hangminőség mellett a hosszú távú kényelemre is nagy figyelmet fordítottak. Bár az új füles kizárólag passzív zajcsökkentést kínál, az aktív technológia hiányát négy napos üzemidővel igyekszik feledtetni a gyártó.

A készülék szabadalmaztatott Ironless (40 mm) meghajtókat dolgoztat, amelyek munkáját Qualcomm QCC3034 lapkakészlet szabályozza. Az energia hatékonyságot a Bluetooth 5.0 (AAC és aptX HD) technológia is segíti, ami a gyártó szerint torzításmentes és késleltetés nélküli átvitelt biztosít. Újdonságnak számít a Google Fast Pair 2.0 támogatás, amely az Android rendszerű források társítását egyszerűsíti. A Stingray Grey és Coronado Sand színekben elérhető füles USB-C interfészen keresztül tölthető. A Cleer Enduro 100 fejhallgató szeptember elejétől vásárolható meg, mintegy 170 dolláros áron.

Képek: Cleer Audio