Űrkikötőt, alternatív rohamosztagos sisakot, vagy akár távcsövet is képzelhetünk a lehetséges PlayStation 5 dizájnba. 

A pletykák szerint a Sony konzolos zászlóshajának következő generációja 2020. február 12-én lesz majd bemutatva egy konferencián, ám kiszivárgott információk alapján tudni lehet, hogy milyen kinézetre számítsunk. A szabadalmi dokumentumok alapján kiderült, hogy Yusuhiro Ootori, a cég műszaki igazgatója működött közre a dizájn megtervezésében, márpedig ő bábáskodott a PS4 felett is. A Sony májusban adta be a PlayStation 5 formatervezési szabadalmát, melyet augusztus 13-án regisztrálták hivatalosan a WIPO (World Intellectual Property Office) adatbázisában.

Kép: LetsGoDigital

A beadvány abba a kategóriába lett sorolva, mely az adatfeldolgozó és perifériás berendezéseket tartalmazza, márpedig ez foglalja magába a játékkonzolokat is. De akárhogy is nézzen ki a következő PlayStation platform, annyit biztosan tudni, hogy a Sony ígérete szerint csendesebb lesz majd elődjénél, ami nem is baj, mert egy csendes éjszakai játéknál töltés közben, mikor nincsenek zajok, meglepően zavaró tud lenni, ahogy a hűtés teszi a dolgát.

Kép: LetsGoDigital

Egyszerű szemlélőként pedig azt láthatjuk a rajzokon, hogy a cég merőben újszerű formát kíván alkalmazni, ami elsőre talán szokatlan lehet a szemnek, viszont nekünk valamiért a Star Wars jutott eszünkbe. Mert ez a kinézet mérettől függően tényleg lehet minden, akár egy űrkikötő, vagy távcső az Endoron, netán egy elkaszált rohamosztagos sisakkoncepció.

Címkép: WallpaperMaiden

ForrásTecheblog