Retro testbe költözött a LED LCD tévé

Hol vannak már a régi tévék ívelt formái, mívesen megmunkált gombjai, és az a fajta kézműves igényesség, ami jellemezte őket? Szerencsére nem kell ettől elköszönni, hiszen a retro tovább él. 

Azt lehet mondani, hogy az ötvenes-hetvenes évek ipari termékei közül a legtöbb igazi remekmű volt, hiszen nem csupán apró részletekkel próbálták a gyártók megragadni a vevőket, hanem minden csicsa szembeötlő volt. Az autókon a hatalmas szárnyak, szemet kiverő króm díszítések, míg például a tévéken a szépen megmunkált gombok, tekerők, és képernyőkeretek jellemezték a termékeket. Akinek a modern kor lapos tévéinél pont eme külsőségek hiányoznak, örömüket lelhetik a japán Doshisha nevű cég alkotásában.


Kép: Technabob

Ami nem más, mint egy retro köntösbe bújtatott LED LCD-tévé, mely fa borítást kapott, ténylegesen működő hangerőállító és csatornaváltó tekerőgombokkal rendelkezik, illetve korhű lábakon áll. Odabent pedig egy 20 hüvelykes képernyő lapul, USB, HDMI, valamint AV csatlakozási lehetőségekkel.

Retro LED TV szemből
Kép: Technabob

Szomorú tény azonban, hogy a TV tuner csupán Japánban működik, ám ettől függetlenül a dobozban akad annyi hely, hogy oda még egy-két konzolt betegyünk, így játékra (közel ülve) kiválóan megteszi. Amennyiben egyenesen az anyaországból rendeljük, úgy a vásárlás megáll valahol 147.000 forint környékén, ha tehát szeretnénk retro érzést a nappalinkba, akkor nem érdemes habozni.

Kép: Technabob

Címkép: Amazon 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?