HiFi rajongókat vette célkeresztbe a DENON

A patinás gyártó bejelentette legújabb integrált erősítőjét és CD lejátszóját. Mindkét DENON újdonság minőségi hangélményt és rugalmas csatlakoztatási lehetőségeket biztosít.


A PMA-600NE integrált erősítő a társaság saját fejlesztésű (AHC) áramkörét és erősítő technológiáját kapta meg. A készülék csatornánként 70 W teljesítményt biztosít, egészen alacsony zajszint és torzítás mellett. A nagy dinamikus tartomány biztosítása érdekében a készülék prémium alkatrészekből épült, míg az erősítő áramkört úgy tervezték meg, hogy az nagy frekvencia átvitelt biztosítson. A tiszta hangélményt elkülönített vezérlő és erősítő szekciók, valamint beépített mikroprocesszor szavatolják. A digitális-analóg átalakításért minőségi DAC (24-bit/192 kHz) felel, de a készülék tisztán analóg erősítőként is használható, ilyenkor a digitális bemenetek és a Bluetooth funkciók letiltásra kerülnek a jeltisztaság érdekében. Az öt analóg konnektor között MM lemezjátszó bemenet is megtalálható, így a bakelitek minőségi megszólaltatása sem jelenthet akadályt.

Denon  DCD-600NE

Bár a CD formátum az utóbbi időben kicsit a háttérbe szorult, a DENON közel négy évtizedes tapasztalatára támaszkodva újabb lejátszóval jelentkezett. A DCD-600NE jelzésű modell támogatja a CD, CD-R, CD-RW, MP3 és WMA formátumokat. A minőségi lejátszást a saját fejlesztésű AL32 jelfeldolgozási technológia biztosítja. További finomításra ad lehetőséget a Pure Direct üzemmód, amely közvetlenül az erősítőkhöz továbbítja a hangot.

A jelutakat egészen rövidre vették, ezzel is csökkentve a csatornák közötti zavarokat. További érdekesség, hogy a táp transzformátorokat közvetlenül a rezgéscsillapítók fölé szerelték, ezzel biztosítva a rezgésekre érzékeny alkatrészek védelmét. Az újdonságok forgalmazása az infók szerint szeptemberben kezdődik, egyelőre ismeretlen áron.

Képek: DENON

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?