Elektromos flottával készül a TOYOTA az olimpiára

A következő esztendő az olimpiai és a paralimpiai játékok éve lesz. Az ötkarikás sportesemény egyik kiemelt partnere a Toyota, amely hivatalos flottaszolgáltatóként tisztán elektromos és hidrogénüzemű járművekkel készül a rendezvényre.

Toyota jármű az olimpiára


Korábban beszámoltunk róla, hogy a Toyota úja fejlesztésű, önálló munkavégzésre is alkalmas robotokkal igyekszik megkönnyíteni az olimpiára kilátogató vendégek, valamint a személyzet dolgát. Az autógyár képviselői a közelmúltban elárulták, hogy közel négyezer különböző járművel készülnek az eseményre, amelyek közös jellemzője, hogy mind „villamosított” modellek.

A Toyota olimpiai flottájában akkumulátoros, hidrogénüzemű és gáz-elektromos hibridek egyaránt helyet kapnak. Az autógyár számára rendkívül fontos a környezettudatos iránymutatás, ezért a játékokat kiváló lehetőségnek tartja a kísérleti és alternatív üzemanyaggal működő járművek bemutatására. A márka egyébként is úttörőnek számít az alternatív meghajtás területén, hiszen a PRIUS lett a világ első sorozatgyártású hibridje.

Bár társaság a konkurencia erősödésével kicsit háttérbe szorult az illetékesek elmondták, hogy az elkövetkezendő öt évben hat új EV bemutatását tervezik. A játékokon bemutatkozó újdonságok között található két korábban leleplezett koncepciójármű. A teljesen autonóm, illetve részlegesen felügyelhető e-Palette a hagyományos szállítási feladatok mellett mobil irodaként, orvosi rendelőként vagy átmeneti szállásként is funkcionálhat.

A Concept-i elnevezésű járműnek a tervek szerint felvezető, illetve felügyelő kocsi szerepét szánják. Elsődleges feladata a személyzet munkájának támogatása, miközben azt is demonstrálja, meddig jutott a márka a mesterséges intelligencia kutatásban. A Toyota számos kisebb eszközt is biztosít az érdeklődők számára, amelyek között mopedek, rollerek, mozgáskorlátozott vendégek mobilitását segítő megoldások is megtalálhatók.

Képek: Toyota, The Verge

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?