Ebből akár arra is következtethetünk, hogy a tengerentúlról érkező Roku a kontinensünkön is szeretné sokkal jobban megvetni a lábát. 

Hamarosan kezdetét veszi a német fővárosban az IFA 2019, melynek nyitóbeszédét nem más, mint Anthony Wood, a Roku Inc. alapítója, elnöke és vezérigazgatója tartja majd. Ebben fogja megosztani a hallgatósággal a jövőképét, illetve felvázolja azokat a stratégiákat és újításokat, melyek átalakítják a televíziózási szokásokat. Arra pedig, hogy miket mond, azért érdemes odafigyelni, mert egy évtizeddel ezelőtt arról beszélt, hogy egy napon majd az összes tévé alkalmas lesz a streamre, és lám, valóban így van, hiszen a modern háztartások jelentős többségében legalább egy okostévé fellelhető. A Roku az Egyesült Államok vezető streaming platformjaként elég komoly szerepet töltött be abban, hogy a televíziózásban segítse a tartalomszolgáltatók közönségének bővítését, és minél több gyártó léphessen a piacra.

Anthony Wood, a Roku alapítója és vezérigazgatója
Anthony Wood, a Roku alapítója és vezérigazgatója – Fotó: Variety

Ugyanakkor a nemzetközi növekedés is fontos a cég számára, és ezért lehet fontos a berlini beszéd, mivel erősen utal arra, hogy Wood úrnak európai terjeszkedési tervei lehetnek. A platform méretét tekintve árulkodó lehet az a szám, hogy az idei év közepéig 30,5 millió felhasználó összesen 9 milliárd órát streamelt a Rokuhoz kapcsolható lejátszókon és tévéken. A vezérigazgató szerint mindez azért lehetséges, mert az emberek kedvelik a cég által kínált termékeket, és azok könnyű kezelhetőségét. Úgy véli, a streaming lehetősége hamarosan olyasfajta ökoszisztémát alakít majd ki, mint ami a PC-s és okostelefonos piacon megfigyelhető. Ez nem csupán annyit tesz, hogy a tévékben épített operációs rendszer köthető a céghez, hanem széles teret nyit a tartalomszolgáltatók és a hirdetők számára ahhoz, hogy növeljék a fogyasztói létszámot.

Címkép: Engadget

ForrásIFA 2019