Canon 90D/M6 Mark II gépekkel erősít az EOS széria (kész!)

A Canon Europe szerint az újdonságok gyors, rendkívül nagy felbontású fényképezőgépek. A 90D kamera, egy többfunkciós DSLR fényképezőgép, míg az M6 Mark II kompakt kialakítása miatt, jó választás lehet a spontán tartalomkészítéshez.


Mindkét modell megkapta a gyártó újabb generációs DIGIC 8 képfeldolgozó processzorát, amely a gyors feldolgozási sebesség mellé, fejlett fotós és filmes funkciókat kínál. A rendkívül gyors elektromos zár ideális a gyorsan mozgó témák minőségi megörökítéséhez. A kamerák új fejlesztésű 32,5 megapixeles APS-C CMOS érzékelővel rendelkeznek, amely teljes képkocka felbontást biztosít a formátumra jellemző előnyök mellett. A gyártó többször bizonyított Dual Pixel CMOS AF rendszere Full HD és 4K videó üzemmódban is elérhető. Mindkét kamera kiváló instant képminőséget nyújt, így a felvételek utólagos korrekció nélkül is közzétehetők a közösségi csatornákon. Az eszközökhöz külső mikrofon is társítható, de az EOS 90D fejhallgató porttal is rendelkezik, ami még pontosabb hangrögzítést tesz lehetővé.

Vár a természet!

A Canon EOS 90D kamera AF-követéssel, 10 kép/mp sebességű sorozatfelvételek készítését támogatja, míg élő nézetben a sebesség 11 kép/mp értékre módosul. Az optikai kereső csökkenti a késleltetési időt, megkönnyítve a gyorsan mozgó témák lekövetését. A készüléket RGB+IR fénymérés-érzékelővel szerelték, így jobban szabályozható az általános expozíció. Az újdonság számos kényelmi funkciót kínál, többfunkciós tárcsák és multivezérlő, na meg a megszokott EOS gombok könnyítik meg a kreatív munkát, ráadásként a három hüvelykes Vari-Angle LCD kijelző még erősebb fényben is jól látható.

Bármikor akcióra kész…

A Canon EOS M6 Mark II kompakt méretű gép, amely az „itt és most” stílusú fotózásra is alkalmas. A tükör nélküli masina sebessége folyamatos felvétel esetén 14 kép/mp, míg RAW formátumban 30 kép/mp tempójú sorozatfelvételre is képes. Az AF mindkét üzemmódban aktív, ami a kevésbé gyakorlottak számára is szavatolja a sikerélményt. A kamera nagyobb rekeszértékű objektívvel használva, este vagy gyengébben megvilágított környezetben is jól használható. A praktikus dönthető kijelző a szelfi jellegű tartalmak készítését hivatott egyszerűsíteni, ahogy a fontosabb kezelőszervek (pl. funkcióválasztó tárcsa, főtárcsa, fókuszválasztó kapcsoló) elhelyezése is a gyors és kényelmes használatot támogatja.

A Canon EOS 90D és EOS M6 Mark II kamarák a jövő hónap első hetében kerülnek a boltokba.

Képek: Canon Europe

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?