IFA 2019: hatalmas lesz a pörgés Berlinben

Az IFA 2019 minden évben az egyik leginkább várt esemény a közeli- és távolabbi jövő érdekességeit illetően. Most is zsúfolt lesz a program. 

Korábban már megírtuk, hogy a Roku vezérigazgatója tartja majd a nyitóbeszédet, és arról ejtettünk néhány szót, hogy miről fog majd értekezni. Azonban az IFA 2019 értelemszerűen nem csupán egy köszöntőből áll, sokkal összetettebb a program. Azt pedig, hogy milyen súlya van az eseménynek, jól mutatja, hogy többek között ott lesz a Qualcomm, a Huawei és az Arcelik vezérigazgatója. A berlini rendezvénynek olyan helyszínei is vannak, melyet normál látogató meg sem közelíthet, itt ugyanis az alkatrészgyártók, beszállítók, illetve az eladási oldalon lévő egyéb piaci szereplők talákoznak majd.


Hans-Joachim Kamp, az IFA szervezőségének egyik tagja szerint a rendezvény ebben az évben ismét tükrözi a fogyasztói elektronikai és háztartási készülékek, megoldások és a kapcsolódó ágazatok vezető trendjeit. Olyan termékeket és technológiákat mutatnak be, amelyek befolyásolják a holnap életmódját. Berlin a találkozóhely mindenkinek aki az elektronikai szegmens előállítói vagy fogyasztói oldalán szerepel. Az esemény egyik panelje a NEXT nevet viseli, és nem véletlen, hiszen sok egyéb mellett itt foglalkoznak majd az IoT, az 5G, és a mesterséges intelligencia témakörével. Mindez már csak azért is érdekes, mert a legnagyobb cégek fejesei fogják egymás előtt kifejteni gondolataikat, és ilyenkor érdekes érvelések és tanulságos kis viták tudnak kialakulni.

The XRP Daily

A teljesség igénye nélkül érdemes kiemelni néhány megszólalót a programból. Ott lesz például Shalev Lifshitz, aki egy 16 éves „AI csodagyerek”, AI kutató és a világ egyik legfiatalabb vállalkozója. Shalev mesterséges ideghálózatokat fejleszt ki, amelyek célja az emberi agyhoz hasonló viselkedés. Ezzel együtt számítógépes látásrendszeren is dolgozik a torontói SickKids kórházban, hogy felgyorsítsa a diagnosztikai és gyógykezelési folyamatokat.

Előadást tart még Dr. Shermin Voshmgir, aki a BlockchainHub alapítója. Ez egy berlini székhelyű információs- és szakmai gyűjtőhely, amely a blokklánc-technológia interdiszciplináris fejlesztésével foglalkozik. Voshmgir szerint a blokkláncok képesek megoldani a mai adatbiztonsági problémákat. A rendezvény autós témákkal is foglalkozik, így a Ford Europe képviselője az intelligens közlekedésről beszél majd, beleértve magukat a járműveket, és a környezetet is.

Kép: Smart Cities World

Ebben az évben a mesterséges intelligencia (AI) adja a legtöbb témát, hiszen olyasmiről beszélünk, ami sokféle módon tanul, és javítja teljesítményét. Ez magában foglalja a képek méretezését 8K felbontásig, a hangvezérlést és annak optimalizálását a felhasználói szokásoknak megfelelően. Az IFA kiállítja az első eszközöket az 5G-hez is, amely az ultragyors, következő generációs kommunikációs hálózatok technológiája.

A hálózatüzemeltetők bemutatják infrastrukturális tervüket, leendő alkalmazásukat és középtávú elvárásaikat az 5G-vel kapcsolatban, melynek kulcsfontosságú része a rendkívül nagy sávszélesség és veszteségmentes kommunikáció. Egyéb trendek közé tartozik a tévékészülékek, okostelefonok és táblagépek rugalmas képernyője. Számos prototípus mellett megjelennek piacra kész eszközök is, például egy nagy tévékészülék egy roll-up képernyővel, valamint a felére hajtott és okostelefonként működő táblagépek. Szintén új téma a 360 fokos hangzás. Itt egy olyan rendszert kell elképzelni, melyben a hangszórók akusztikusan lefedik a szoba legtávolabbi sarkát.

Habár elég sok témát leírtunk a rendezvénnyel kapcsolatban, még mindig sok olyan akad, ami ott lesz Berlinben, de itt nem említettük meg. Annyi viszont biztos, hogy akit érdekel mindez, és ott van Berlin közelében, nagyon érdekes dolgokat láthat és hallhat, amennyiben elmegy az eseményre.

Címkép: IFA 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?