Az ASUS ProArt StudioBook laptopjai nem panaszkodhatnak erőhiányra, hiszen rendesen kaptak hardveres szteroidot. Mindezt a grafikusok érdekében. 

Az ASUS új sorozatából egyet emelnénk ki, mégpedig a zászlóshajóként funkcionáló ProArt StudioBook One (W590)-et, mely Intel Core i9-9980HK nyolcmagos, 2,4 GHz-en (5-ig tolható) ketyeg. Ehhez igazodik a grafikus kártya is, ami NVIDIA Quatro RTX 6000, 24 GB VRAM-mal, de mindezekhez megfelelő memória is szükséges, ami 32 GB DDR4, 2666 MHz-en hajtva. De nem lehet panasz a fizikai meghajtóra sem, hiszen 1 TB helyet kínál az SSD, ami így nem csak kellően nagy, hanem gyors is. Tekintve, hogy laptopról van szó, a kijelző maradt 15,6 hüvelyk, ellenben a felbontása 3480×2160, tehát UHD látványban lehet részünk, és nagyon finomkodni sem kell vele, köszönhetően a Gorilla Glass 5-nek. Áramellátásról egy 90 Wh-s, 12 cellás Li-ion akkumulátor gondoskodik.

ASUS Proart StudioBook One – Kép: ASUS

Csatlakozások tekintetében három Thunderbolt 3 USB-C található rajta, hálózati téren pedig kétcsatornás Wi-Fi 5 és Bluetooth 5.0 áll majd rendelkezésünkre. Azt, hogy mindezért mennyi pénzt kell hagyni a pénztárnál, még nem tudunk pontos információkat, de az biztos, hogy rendesen fel kell hozzá törni a malacperselyt, ha egy ilyenre fáj a fogunk. Az ASUS szerint minderre azért van szükség, hogy aki számítógépen végez alkotói tevékenységet, és mellé mobilnak kell lennie, az asztali PC-től elszakadva se szenvedjen hardveres gyengélkedésektől. Azt viszont tudjuk, hogy hazai megjelenése valamikor a negyedik negyedévben várható, de konkrét dátum csak később várható.

Címkép: ASUS