Így nézne ki a porszívó ihlette Dyson motor!

A Dyson ismert porszívó gyártó, és azt is tudjuk róla, hogy mer unortodox formákat alkotni. Pont ez történt most is, csak egy motor képében. 

A brit Dyson nem szívbajos, amikor szokatlan kinézetekkel kell háztartási eszközt piacra dobnia, és mindez könnyedén tetten érhető a porszívói formatervében. Most pedig azt mutatja be, mi történne, ha valamilyen oknál fogva belépne a motorkerékpár piacra. A képek és a videó alapján egyértelműen látni, hogy egy porzsák nélküli kétkerekűről van szó, a formát pedig leginkább úgy tudnánk jellemezni, hogy a Dyson motor simán elférne a TRON-ban, vagy valamelyik cyberpunk tudományos fantasztikus filmben. Tessék csak nézni a videót:


Aki viszont nem szereti a mozgóképes anyagokat, alább képeket is talál, és már azok is elég kifejezőek. A lámpa például három ledcsík, a meghajtásról pedig elektromos motor gondoskodik, ami a Dyson profilját illetően magától értetődő.

Egyéb részletet nem nagyon lehet tudni a porszívó ihlette járműről, de valójában nincs is jelentősége, hiszen csupán egy koncepcióról van szó, ami jelenleg mindössze a virtuális térben létezik. Így pedig felesleges lenne hatótávról, akkumulátor kapacitásról, gyorsulásról és végsebességről beszélgetni. A cégről annyit mindenképpen érdemes tudni, hogy James Dyson alapította 1991-ben, de ami igazán fontos, az a motiváció. Onnan indul ugyanis a dolog, hogy a hetvenes évek első felében vett egy porszívót, amivel elégedetlen volt, mert nem végezte normálisan a munkáját. Hiába ürítette ki a porzsákot, továbbra sem szívott a gép, ő pedig bepipult, és végül a sok gondolkodásnak, és szabadalomnak végén megalapította a céget.

Címkép: Dyson

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?