Az iOS 13 frissítései közül nem feltétlen nyer majd közönségdíjat az, amelynek a lényege, hogy a rendszer értesítést jelenít meg, ha a készülékben a kijelzőt valaki nem gyári darabra cserélte.

Mindhárom iPhone 11 készülékre igaz ugyanis, hogy a zárolt kijelzőn üzenet jelenik meg, ha nem gyári képernyőt építettek a mobilba egy szervizelés során. Akkor is megjelenik az üzenet, ha a javítást nem képzett Apple technikus végezte el. Az üzenet négy napig látható, utána további 15 napig lesz ott a beállításokban, és egy almenüben örökké látható marad később is.

Azt nem tudni, hogy ez a változtatás a régebbi iPhone modellekre is érvényes lesz-e.

Az Apple viszont arra figyelmezteti az embereket, hogy amennyiben nem gyári kijelzőt és nem hitelesített szervizben szereltetnek be, akkor gondok lesznek a többujjas érintéssel és annak teljesítményével, pontosságával, hívások során a véletlen érintésekkel, illetve a képernyő kikapcsolásával. A tenyereket is érintésnek veheti a kijelző, továbbá hibásan működhet a True Tone funkció, a környezeti szenzor és így a fényerő, valamint a színhőmérséklet is.  Emellett a fényerő sem lesz többé egységes, a maximum fényerő alacsonyabb lesz, és az akku is gyorsabban merül majd.

Fotó: Wired