Önmegsemmisítő üzeneteket tesztel a WhatsApp

A WhatsApp fejlesztése különösen azoknak jöhet jól, akik sűrűn küldenek sérülékeny adatokat másoknak. 

Az önmegsemmisítő üzenetekről azok számára, akik már őszülő mellkasszőrüket csavargatják, a Mission Impossible sorozat juthat eszükbe (leginkább az 1988-ban megjelent, és nem a 66-os). Ott volt az, hogy miután az ügynökök végignézték/hallgatták az aktuális küldetést, az aktatáska megsemmisítette önmagát. A WhatsApp is valami hasonlót tesztel, de természetesen csupán digitális körülmények között. Az „eltűnő üzenetek” lényege, hogy egy bizonyos időtartam után megszűnnek létezni, mintha soha nem is lettek volna. A 2.19.275 verziójú Android alkalmazásban megjelenő funkció még csupán bétaként létezik, így nem tudja mindenki használni, csupán a kiválasztottak.


Leginkább azok fogják értékelni a fejlesztést, akik relatíve sűrűn küldözgetnek olyan üzeneteket, melyekben személyes adatok, titkosnak nevezhető információk vannak, és szeretnék, ha ezek nem lennének folyamatosan elérhetőek. Korábban a Telegram fejlesztett valami hasonlót, náluk a Secret Chat funkció tartalmazta az önmegsemmisítést. A Gmail is tud hasonlót, mégpedig a tavalyi újradizájnolás óta. A jelenlegi információk szerint a WhatsApp fejlesztése még viszonylag korai fázisban van, így alapfunkcióként működik csupán. Egyebekben a funkció a WhatsApp chatjében érhető el, ahol bizonyos időtartamon belül van lehetőségünk az elküldött üzenet törlésére. Azt még nem tudni, hogy az önmegsemmisítés mikor lesz elérhető minden felhasználó számára. Ugyanakkor az a lehetőség, hogy nagyobb biztonságot tudhassunk a világ egyik legnépszerűbb üzenetküldő alkalmazásában, mindenképpen előremutató.

Címkép: WhatsApp

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?