Bezár a Samsung utolsó kínai mobilgyára

A Samsung már néhány hónapja leállította a termelést az utolsó Kínában található mobilgyárában. A Huizhou településen lévő gyárat a Reuters forrásai szerint most azonban teljesen bezárták.

Két évvel korábban ez a gyár még 64 millió mobilt termelt, jelentős részét az akkori éves 394 milliós mennyiségnek (2011-ben pedig még többet).


Mindez nem jelenti azt, hogy a Samsung többé nem értékesít Kínában okostelefonokat, azonban a helyi márkákkal vívott, kiélezett csata nem teszi gazdaságilag jövedelmezővé a helyi gyártást.

Mivel a kínai fogyasztók a hazai, valamint a Huawei és az Apple prémium termékeit vásárolják, ezért a Samsung kínai piaci részesedése 1 százalékra zsugorodott. A most bezárt gyár eszközeit más üzemekbe szállítják, eközben Indiában és Vietnamban fokozzák a termelést, ami részben az olcsóbb gyártási költségeknek köszönhető.

Apró adalék, hogy idén zárta be a Sony is a pekingi mobilgyárát, tehát Kínában nem csak a Samsung van nehéz helyzetben.

Fotó: Reuters

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?