Nem túl szép, ellenben jól példázza a technikai lehetőséget a nyomtatással készült Aventador. 

Sokszor láthattuk már, hogy 3D-nyomtatással bámulatos dolgokat lehet előállítani, legyen az ház vagy valamilyen implantátum. És lám, arra is jó, hogy valaki megfelelő mennyiségű pénz híján ezzel a módszerrel állítsa elő álmai autóját. Egy coloradói lézerfizikus fia döntött úgy, hogy ha már a Forzában annyit hajtotta, akkor neki a valóságban is Aventador kell, de nem a Lamborghini kereskedésből. Az “Interceptor” névre keresztelt projekt keretein belül 20.000 dolláros (kb. 5,7 millió forint) büdzséből építi az autót.

Első lépésként acélból elkészítette a jármű vázát, és beszerzett egy LS1 V8 motort, amit a Corvette-ben is használnak. A GrabCAD nevű online tervezői közösségi felületről letöltötte a panelek elrendezését, és ezeket módosította úgy, hogy alkalmas legyen a 3D-nyomtatáshoz. Apró bökkenő volt, hogy az ehhez használt műanyag nem bírta volna a napfényt, és egyébként is szénszálas megerősítésre volt szükség.

Miután mindez megoldódott, a nyomtatáshoz a Creality CR-10 105 típusú terméket használta, amit körülbelül 900 dollárért vásárolt az Amazonról. Hozzá kell tenni, hogy a folyamat nem rövid lefolyású, hiszen csupán az első fékek hűtésének legyártásához 52 órára volt szükség. Az ötletgazda szerint ez az egész arra mindenképpen jó, hogy az iskolában a gyerekek lássák, hová fejlődött már a modern technika. Bár az autó most eléggé szedett-vedett formában van, vélhetően lesz még szebb is.

Címkép: Techeblog