A Steam elég komoly pofonba szaladt

A 14 éves YouTuber bűne az, hogy csalásokat dolgozott ki és adott el Fortnite játékosoknak, ezzel hátrányba hozva a becsületesen játszók millióit. 

A Fortnite minden idők legnépszerűbb ingyenes konzolos játéka, mely 2018-ban indult útjára, és pillanatok alatt hatalmas elismertségre tett szert. Habár maga a játék pénzbe nem kerül, a mikrotranzakcióknak köszönhetően az Epic Games rövid idő alatt 3 milliárd dolláros bevételre tett szert. A játék köré szerveződött eSport események is olyan méreteket öltöttek, hogy egy 16 éves gyerek világbajnokként 3 millió dollárt nyert. Nem csoda, ha a kiadó minden eszközzel megpróbálja megakadályozni, hogy a játékélményt csalók erodálják. Ennek következménye, hogy az Epic panaszt nyújtott be az Egyesült Államok Kerületi Bíróságához, melynek alperese a CBV néven ismert 14 éves YouTuber.

Fortnite címképernyő
Kép: Epic Games

A kiadó állítása szerint a kiskorú játékos megsértette a szerzői jogokat azzal, hogy csaló kódokat használt és értékesített, melyek segítségével a felhasználók jogtalan előnyökhöz juthattak egy-egy összecsapásban. Mindez az Epic szerint teljes mértékben alkalmas arra, hogy tönkretegye a játékélményt, és valljuk be, totál igaza is van. Azok kedvéért, akik nem tudják, hogyan is lehet csalni egy online lövöldözős játékban, elég, ha például az aimbotokat említjük, melyek a célzásban nyújtanak segítséget. Használatukkal a botkezű Fortnite gamerek is csodás fejlövéseket vihetnek be, így valóban az történik, hogy aki becsületesen kíván játszani, hátrányba kerül. A dolog egyébként messze nem új jelenség, hiszen már a kétezres évek játékaiban is találkozhattunk vele. Pont emiatt volt egy időben népszerű a Punkbuster, ami az egyes szervereken megakadályozta, hogy csalókkal kerüljünk közös hadszíntérre.

Címkép: Pixabay