Pukizni fognak a Tesla autói

Igen, tudjuk, a címadás bulváros mélységekbe megy, de mit tegyünk, ha tényleg ilyesmiről van szó a Tesla háza táján? 

A tengerentúlon jövőre fog életbe lépni egy olyan szabályozás, hogy az elektromos hajtással közlekedő autók 18,6 mph alatti sebességnél mesterségesen előállított zajt kell, hogy kibocsátsanak. Elon Musk, a Tesla alapítója és vezérigazgatója ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a legkülönfélébb hangok állnak majd a vezetők rendelkezésére, beleértve a kecskékét és a kókuszt. Ez utóbbit vélhetően úgy kell elképzelni, ahogy a Gyaloggaloppban Artúr király segédjét, aki egy félbevágott kókusszal imitálta a lovak patáinak kopogását. Minderről egy Twitter bejegyzésben lehet olvasni.


Aztán rögtön egy másik hozzászólásban Musk azt is megemlítette, hogy természetesen a szellentés is elérhető lesz, bár vélhetően inkább dudahangként, ami leginkább az USA hozzáállása végett fontos. Nekik ugyanis mindegy, mi jön az autóból, csak hallja a külső környezet. Éppen ezért a hozzászólók kértek esőerdő hangot, míg mások azt szeretnék, ha járművük a kedvenc zenéjüket harsogná világgá. Az Európai Unió piaca ilyen téren keményebb dió, hiszen mifelénk a 2021-től élő szabályozás konkrétan motorhangot követel meg. Helyesebben a belsőégésű motorokéhoz hasonlatost, ami nehezen összeegyeztethető az egymásnak ütött kókuszdióhéjjal, vagy éppen a pukizással. Azt jelenleg még elég nehéz elképzelni, hogy milyen lesz majd egy kecskehangon közeledő autó, de annyi biztos, hogy az utcaképet, illetve a hangulatot vidámabbá tehetik.

Címkép: GQ

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?