A jövő év karácsonya nem csak azért lehet szép, mert csodásan lángol a fa, hanem azért is, mert ott van alatta a PlayStation 5.  

Habár azt már korábban is láthattuk, hogy a PlayStation 5 szakít az eddigi megjelenésével, és valami egészen más formában érkezhet, nem tudtuk, mikor. Most azonban már ez sem titok, tekintve, hogy a Sony elárulta, 2020 karácsonya környékén a boltokba kerül a legújabb PlayStation generáció. Mindamellett, hogy maga a varázsdoboz is nagy változásokon megy keresztül, a kontroller sem marad régi formájában, már ami a vezérlési és rezgési dolgokat illeti. A Sony ígérete szerint a visszacsatolásban jól megkülönböztethető lesz az, ha éppen tőgázzal csapódunk neki a falnak valamilyen versenyautóban, vagy kegyetlenül felkennek minket a focipályán.

Így fog kinézni a PlayStation 5
Kép: LetsGoDigital

Hasonló a helyzet a ravaszokkal is, hiszen ott azt állítják, jól megkülönböztethető lesz, hogy egy követ dobunk-e el, vagy netán egy Gatling ravaszát rángatva köpjük az ólmot. Az autós játékok rajongói számára lehet értékes információ, hogy a PlayStation 5 kontrollerével érezni fogjuk az eltérő tulajdonságú útfelületeket is. Bár tegyük hozzá gyorsan, hogy aki valóban szerelmese az autós címeknek, nem fog kontrollerrel bohóckodni egy jó kormány ellenében. Bárhogy legyen is, bő egy év múlva minden kiderül, de figyelembe véve a konzol eddigi menetelését, nem nehéz megjósolni az újabb sikert.

Címkép: Susan Cipriano – Pixabay