A Csillagkapu lámpa nem hiányozhat az asztalunkról

A Csillagkapu egy remek sorozat, és legalább ilyen jó ez az asztali lámpa is. 

A Csillagkapu című sorozat volt az, ami idehaza Richard Dean Andersont kirángatta a MacGyver skatulyából, pedig akkor már mindenki azon röhögött, hogy egy rajzszegből és madzagból taktikai atomtöltetet tudott készíteni. Aztán jött a sci-fi sorozat, melyben a fanyar humorú Jack O’Neillt alakítva egész más személyiségtípust vitt a képernyőre.


Kép: Technabob

A sorozat egyik jellegzetes tárgya és egyben „címszereplője” a Csillagkapu, ami morickaábra-szerűen egy élére állított karika. Aktiválásakor vízszintes vízsugár tör ki belőle, és rajta keresztül idegen világokba juthatunk. Szerencsére a témában számos kegytárgyat vásárolhatunk, így például itt van a LED lámpa, ami egész csinos.

Kép: Technabob

Anyagát tekintve a keret fa, melybe lézerrel vésték a mintákat, míg középen akril található, maga a világítás pedig ledes. A többféle kivitelben kapható lámpa a forgalmazó oldala szerint ingyenesen juthat el hozzánk, amennyiben úgy döntünk, hogy 27.000 forintért megvásároljuk.

Kép: Technabob

Ami pedig a sorozatot illeti, alapötletét az azonos című, 1994-ben megjelent film szolgáltatta. Az első epizód 1997 nyarán került a képernyőkre, míg az utolsót 2007. márciusában adták, így azt lehet mondani, igen sokáig tudott a felszínen maradni. Azt, hogy a sorozat nem fut tovább, 2006. augusztus 26-án jelentették be, így a 11. évadot már nem élhette meg.

Címkép: Pinterest

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?