Az iPhone-ok felén már iOS 13 van

Hiába volt egy komplett bogártanya az iOS 13, a felhasználók rendületlenül frissítenek. 

Nem lehet azt mondani, hogy az iOS 13 indulása zökkenőmentes volt, hiszen kellett néhány foltozás ahhoz, hogy a működése bárki számára elfogadható legyen. Habár a rendszer még mindig nem tökéletes, a felhasználók nem félnek, így mostanra az összes iPhone több mint felén a frissített OS lapul. Mindez azt jelenti, hogy a megjelenéstől számítva 26 nap kellett hozzá, ami valamivel kevesebb, mint az iOS 12-esetében, ami 23 nap alatt érte el az ötven százalékot. Érdekes adat lehet az is, hogy az almások 41 százaléka használ iOS 12-t, és mindössze 9 százalék még régebbit.


iOS 13
Kép: Apple

Habár a mostani átállás valóban lassulást mutat, azért az Apple még mindig fényévekkel jobban áll, mint a Google. Igaz, ezen nem is lehet csodálkozni, hiszen az Apple egy szinte zárt rendszernek tekinthető vetélytársához képest, ahol az eszközök száma és különbözősége a végtelenhez konvergál. Ha a számokat nézzük, az Android 9 Pie mindössze a telefonok 10,4 százalékán található meg, míg az Android 5.0 Lollipo 14,5 százalékban képviselteti magát. A vezető szerepet az Android 8.0 Oreo tölti be, ami 27 százalékot képvisel. Hozzá kell még tenni azt is, hogy bár az iOS 13 valóban bugos volt, összességében mégis megbízhatóbbnak tekinthető, mint az Android változatok, de ez is annak köszönhető, hogy nem ezerféle készülékre kell optimalizálni.

Címkép: Tumisu – Pixabay

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?