Mire jó és kinek lehet jó a Rowenta Forever Sharp SP,  3-az-1-ben masina, amely borotva, szakállvágó és igazító egyszerre? Minden kiderül, mint ahogy az is, hogy egyáltalán érdemes-e megvenni!

Külső

Dizájn: Full átlagos villanyborotva külseje van. Ezért senki se fog dizájndíjat kapni, de hát kit érdekel?
Ergonómia: Rendben van, a fogása kényelmes, nem csúszkál, a bekapcsoló gomb könnyen elérhető.
LCD kijelző: Nincs. Nem is hiányzik ám!
LED kontroll-lámpa: Van. Jelzi, ha az akksi merülget lefele.
Kiegészítők: Fésüs toldóelemek, olaj, kis kefe, tok. Minden megvan a dobozban, ami kell hozzá.

Energia

Akkumulátor: Lítium-ion.
Töltés közben használható: Nem! Szóval ha lemerül, nem lehet bedugni és folytatni a műveletet. Ez elég kínos lehet akkor, ha sietünk, de még csak a fél fejünkkel végeztünk. Szóval arra érdemes nagyon odafigyelni, hogy mindig fel legyen töltve a szerkentyű.
Üzemidő: 120 perc. Korrekt. 10-15 alkalommal simán lehet egymás után használni töltés nélkül. Azaz vihetjük magunkkal nyugodtan kempingezni, sátrazni, vagy olyan környezetbe, ahol nincs feltétlenül elektromos áram.
Töltési idő: 80 perc. Korrekt.

Használat közben

Működési elv: Oszcilláció, rozsdamentes pengék vannak az enyhe görbületű fej két végén. Nincs rajtuk semmilyen szita, vagy védő réteg. Úgy alakították ki a terméket, hogy normális használat esetén ne okozhasson kárt, tehát a pengék nem képesek felsérteni a bőrt, még akkor sem, ha az arcra nyomják a Forever Sharp SP -t. A termék mellé járó, egyszerűen cserélhető fésűs toldóelemek segítségével lehet szabályozni a szőr hosszúságát.
Felhasználóbarát kezelés: Igen. Nem lehet elbénázni semmit.

Borotvaként használható: Igen. De a viszonylag keskeny fej miatt inkább csak a problémás részek kiigazítására szolgál. Tehát mondjuk a szakállvonal alatt, felett levágni a szükségtelen matériát. A hagyományos, direkt borotválkozásra szánt, nagyobb villanyborotváknál sokkal lassabb, szóval aki CSAK simára akarná gyalulni az arcát, az jobban jár valamilyen más eszközzel.
Szakállvágás hosszbeállítási terjedelem: 0,4 től 6 mm-ig. Azaz inkább csak borosta, vagy nagyon-nagyon rövid szakáll “előállítására” alkalmas. Szóval akinek hosszú arcszőrzete van, és azt szeretné kordában tartani, az nézzen mást.
Hatékonyság: Szuper! Ha az ember ráérez az ízére, akkor elég két-háromszor végigszaladni a kívánt felületen, és tökéletes munkát végez.
Meddig tart: Tapasztalt felhasználók akár 8-10 perc alatt is végezhetnek a fejükkel. Ez teljesen rendben van!

Ár

Rowenta Forever Sharp SP – 16 900 forint. A tudásához képest ez teljesen korrekt összeg. Ennyit simán megér.

Kinek ajánljuk – Rowenta Forever Sharp SP

– Igen rövid szakálla vagy borostája van.
– Akkumulátoros eszközt keres.
– Utazáshoz is vinné magával a borotváját, szakállvágóját.
– Nem akar vagy tud sokat költeni egy ilyen eszközre.

Kinek nem ajánljuk – Rowenta Forever Sharp SP

– Hosszú szakálla van.
– Csak borotválkozni akar.

Még több információ a Rowenta Forever Sharp SP termékről a hivatalos weboldalon