TP-Link Deco M9 Plus

A TP-Link Deco termékcsaládja egyszerű és tökéletes megoldást kínál az otthoni hálózat szinte minden problémájára.

Az internet hőskora óta rohamosan nő azon eszközök száma, amit szeretnénk az internetre csatlakoztatni és rohamosan csökken a türelmünk az olyan esetekben, amikor ez valamiért nem sikerül. Egy nagy és zegzugos lakás, vagy egy vastag falú, régi építésű ház például ez utóbbi helyzetek sorozatát képes produkálni, hiszen a vezeték nélküli internetkapcsolat ilyenkor nem az igazi. Az ilyen lakásoknak számos olyan pontja lehet, ahol gyenge a jelerősség és erre a problémára nyújthat egyszerű megoldást a TP-Link Deco rendszere, melynek csúcsmodelljét, az M9-est, illetve egyből hármat kipróbáltunk.

Külső, beállítás

A TP-Link Deco M9 Plus csomagot kibontva elénk is kerül a három készülék, amelyek lapos, fehér darabok, rajtuk két-két ethernet csatlakozóval. Mind a három készülék teljesen egyforma így bármelyik lehet a bázis készülék. Miután pedig kiválasztottunk egyet, csak csatlakoztatnunk kell az internetre, ami elég egyszerű, ha letöltjük a mobiltelefonunkra a gyártó mobilapplikációját. Ez ugyanis magyar nyelven lépésről lépésre végigvezet a beállítás teljes folyamatán és ha ez kész, azt is megmutatja, hogyan kapcsolhatunk a rendszerbe egy-egy új állomást.

TP-Link Deco M9 Plus

A dobozban három készülék van, amik együtt a gyártó szerint egy 600 négyzetméteres házat képesek a plafonig tölteni wifivel.

Működés

Nálunk a rendszer örömteli fogadtatásra talált, mivel a lakás, ahol kipróbáltuk, egy régi, belvárosi bérházi lakás, vastag falakkal és megannyi fehér folttal, ahol a wifi vagy nagyon gyenge volt, vagy egyáltalán nem volt elérhető. Így el is kezdtük beüzemelni a rendszert, aminek az első lépése a bázis beállítása volt. Itt fontos megjegyezni, hogy ezek a készülékek nem rendelkeznek beépített modemmel, tehát, ha az internet csatlakozás létesítése jelszavas kapcsolattal történik, be kell iktatnunk a rendszer elé egy modemet, amivel először be kell jelentkeznünk az internetre és ezután már hozzákapcsolhatjuk a Deco rendszer első elemét a fent említett módszerrel.

TP-Link Deco M9 Plus

Miután pedig ez megvan nézzünk ki egy központi helyet elég messze a bázissá avatott készüléktől és adjuk hozzá a hálózathoz a másik készüléket. Nálunk már ez a két készülék tökéletesen megoldotta a lakás teljes elérését. Nem volt olyan eldugott sarok, ahol ne lett volna tökéletes a kapcsolat maximális jelerősséggel. De a dolog nem hozott minket zavarba, szerencsére a lépcsőházban is találtunk egy konnektort és ahhoz csatlakoztatva a harmadik állomást, máris egy egész emelttel feljebb toltuk ki a wifi-kapcsolat határait.

Nem is beszélve arról a tényről, hogy a vezeték nélküli internet sebessége a korábbi – mellesleg jóminőségű – routerhez képest majdnem duplájára nőtt.

Extrák

Az rendszer extrái az applikációban aktiválhatók. Itt olyan szolgáltatások vannak, mint például a szülői felügyeleti vagy az ajándék biztonsági szoftver, ami hároméves időtartamig teljesen ingyen óvja valamennyi erre a hálózatra csatlakoztatott eszközt.

TP-Link Deco M9 Plus

Kapunk még emellett figyelmeztetést, valahányszor egy-egy új kliens csatlakozik a hálózatunkhoz és lehetőségünk nyílik használati statisztikákat böngészni, de az igazi érdekesség, hogy a Deco okos otthon központként is kiválóan használható. Ehhez pedig felhasználhatjuk a cég saját márkás okosizzóit, vagy kapcsolható konnektorait is (erről következő cikkünkben lesz szó)

Összegzés

A TP-Link Deco M9 Plus csomag egy tökéletes választás lehet mindenkinek, aki szeretne lakása minden pontján tökéletes minőségű internethozzáférést kábelek nélkül. Emellett biztonsági, felügyeleti és okosotthon rendszerével ideális választás egy biztonságos és kényelmes otthoni hálózat kialakításához is. Ára ugyan egy picit borsos (140 000 forint körül kapható meg a három darabos szett), de akinek nincs szüksége a három állomásra, az egyenként is megvásárolhatja őket, a bővítés ugyanis a későbbiekben is bármikor elvégezhető. Emellett a Deco családnak vannak kisebb, tagjai is, amelyek olcsóbb alternatívát jelenthetnek szintén széles szolgáltatásrendszerrel.

Kinek ajánljuk?

  • Aki nagy lakásban lakik
  • Akinél vastagok a falak
  • Akinek több szintes házban kell megoldania a wifit
  • Aki egyszerűen mindenhol tökéletes netet akar

Kinek nem ajánljuk?

  • Aki nem akar vezeték nélküli kapcsolatot otthonra
  • Aki nem használ internetet
  • Aki belépő szintű megoldást keres

TechWorld legjobb

Teszt áttekintő
Külső
Szolgáltatások
Ár/érték
tokeletes-wi-fi-a-lakas-minden-pontjan-tp-link-deco-m9-tesztA TP-Link Deco termékcsaládja egyszerű és tökéletes megoldást kínál az otthoni hálózat szinte minden problémájára. Az internet hőskora óta rohamosan nő azon eszközök száma, amit szeretnénk az internetre csatlakoztatni és rohamosan csökken a türelmünk az olyan esetekben, amikor ez valamiért nem sikerül. Egy nagy és...