A dizájnos és okos arcápolási készülékeiről (oké, fogkefét is gyártanak…) elhíresült svéd Foreo márka kínálatából a LUNA Mini 3 nevű arctisztító után az UFO-t teszteltük, ami a koreai fátyolmaszkos megoldásokat hivatott magasabb szintre emelni. És hogy sikerült-e neki? Hamarosan kiderül!

A dobozban a rózsaszín (lehet pink és menta is) korongon kívül a töltő, egy műanyag tartó és egy nappali maszk van, amivel azon nyomban nekiállhatunk egy kezelésnek, amihez amúgy egy alkalmazást kellene letöltenünk. A készülékhez járó Make my day maszk azonban olyannyira alap, hogy azt app nélkül, egyetlen gombnyomással indíthatjuk is. De ne szaladjunk ennyire előre.

Az UFO kiegészítői
Töltő, tartó, a háttérben pedig néhány maszk

Kozmetikus a tenyeredben

Az UFO segítségével másfél, néhány esetben pedig két perc alatt kaphatunk professzionális és célzott kozmetikai kezeléseket, ráadásul a mérete miatt bárhová el tudjuk vinni magunkkal, hogy mondjuk egy nyaralás alatt se kelljen nélkülöznünk. A működéséről nem sok fogalmam volt, eleinte azt hittem, hogy a tasakokban szokásos, egész arcot fedő fátyolmaszk van, és úgy kell majd valamit csinálni a készülékkel, hogy előzőleg azzal már betakartam az arcomat.

Hát nem, ebben az esetben ugyanis a maszk egy vattakorongra emlékeztet, ám annál jóval vékonyabb (még jó, elvégre fátyolmaszkról van szó), amit az UFO hátuljához kell rögzíteni: a műanyag gyűrűt levéve feltesszük a kis korongot, majd a gyűrűt visszapattintva rögzítjük azt, így áll elő a maszk, amivel végig kell simogatni az arcunkat, miközben az UFO lehűl, vagy épp felmelegszik, bekapcsolja a szónikus rezgést, illetve a benne található LED-ek segítségével még fényterápiát is bevet, hogy a maszkok hatóanyagai ne csak a felszínen, hanem a bőr mélyebb rétegeibe bejutva is kifejthessék a hatásukat.

A java csak most jön, az alkalmazással!

Ahogy már említettem, a reggeli/esti kezelések rögtön a bekapcsolás, és a maszk rögzítése után indulhatnak is, előbbi szimpla, utóbbi pedig dupla gombnyomással. Ha pedig további maszkokat is szeretnénk használni, méghozzá a hozzájuk alaposan megtervezett rutinokkal (mikor induljon be a termo- vagy épp a krioterápia, mikor, milyen erősen kezdődjön el a pulzálás, melyik fázisban melyik fény hatása érvényesüljön stb.), akkor jön el az alkalmazás letöltésének pillanata. Ez szerencsére pontosan olyan egyszerű, mint bármilyen más app esetén, Play és App store-ban is a Foreo For You lesz a megfejtés, amit rövid regisztráció után birtokba is vehetünk.

Ezután minden használat előtt el kell játszani az eszköz és a telefon párosítását, de ez néhány pillanat csupán. Ha ezzel megvagyunk, akkor a kiválasztott maszk rögzítése után a start gombot megérintve egyetlen feladatunk marad: a tasakon látható vonalkód beolvasása, ez alapján indul el ugyanis az adott maszkhoz készült program, amivel 90 másodpercig kényeztethetjük az arcunkat. Bár az egyes kezelésekbe sűrített elemek nem véletlenszerűek, kísérletező kedvűek akár maguknak is összeállíthatják a kezelést, a telefont távirányítóként használva – ehhez a jobb felső sarokban lévő kis fogaskerékre kell kattintani, és ott kiválasztani a rezgés erősségét, a fény színét, és azt, hogy melegedjen, vagy lehűljön-e az UFO.

Használat közben

Az alkalmazás egyfelől mindent mond, jelzi azt is, hogy mikor közelít a kezelés vége, szóval nem igazán lehet elrontani semmit. A kialakítása abból a szempontból szuper, hogy remekül kézre áll, abból a szempontból talán kevésbé, hogy az orrnyereg és a szem környékéhez nem egyszerű hozzáférni a lapos felülettel, de összességében nem volt hiányérzetem soha, mindig mindenhol sikerült alkalmaznom, éppen csak lehetett volna egyszerűbb – de akkor meg az arc nagyobb, simább részein ütköztem volna nehézségbe.

A tisztán tartása sem bonyolult, használat után folyó víz alatt kell elöblíteni, aztán mehet pihenni a hozzá tartozó kis műanyag tartóra a következő bevetésig, úgyhogy nem kell amiatt sem aggódni, hogy maga a kütyü több törődést igényel, mint amit ad, mert erről szó sincs.

Mennyi az annyi?

A készüléknek van egy kistesója is, az UFO mini. És hogy ez hogy jön a maszkválasztékhoz? A kettő között a megjelenésükön kívül annyi a különbség, hogy míg az UFO a szükséges kezelésekhez hűteni is tudja magát, addig a miniből ez a funkció kimaradt. Érdemes azonban onnan megközelíteni ezt a kérdést, hogy milyen kezeléseket akarunk használni, ugyanis az összesen tizenkét féle maszk között csupán négy olyan van (Matte Maniac, Shimmer Freak, Bulgarian Rose és Green Tea), ami nem használható az UFO minivel is.

Összességében egy hihetetlenül kellemes élményt biztosít az UFO, ami csak egyvalamivel nem vetekedhet: egy hosszú és kellemes arcmasszázzsal, szóval aki a kozmetikai kezelésekben a hosszukat is kifejezetten szereti, annak nem jó ajánlat, hogy ezt rövidítve kaphatja meg. Emellett az ára is sokak számára riasztó lehet, ugyanis a Foreo UFO a hivatalos honlapon 88.990, a Foreo UFO mini pedig 56.990 forintért szerezhető be, a maszkok ára pedig 3.200 forinttól (amiért a 7 darabos reggeli vagy esti szerezhető be) egészen 6.990 forintig terjed – ez az ár már a 6-os csomagban kapható, speciálisabb kezelésekre vonatkozik.

Itt azonban egy szezonális jó hírnek is helyet kell szorítani: a Foreonál a Black Friday tényleg normális akciókat takar, és nem a póttöltőt lehet megvenni jelentős kedvezménnyel, hanem az UFO és az UFO mini is 40%-kal olcsóbban szerezhető be, így pedig cirka 53, illetve 34 ezer forintért már annak is érdemes lehet megfontolnia, akit elsőre csak az ár riasztott el. Ráadásul erre a megfontolásra ideje is van, hiszen a cég ajánlatai egészen december 6-ig elérhetők a webáruházukban!

Kinek ajánljuk

  • Nyitott az újdonságokra
  • Szereti, ha a csúcstechnológia nem csak a telefonjában van jelen, hanem az élet egyéb területein is

Kinek nem ajánljuk

  • Akinek a kozmetikai kezelések egyik legfőbb vonzereje a hosszú arcsimogatás
  • Árérzékenyeknek