Világszerte egyre népszerűbbek az elektromos autók, Amerikában pedig különösen megőrülnek az emberek a Teslákért például. 

A nagy népszerűségnek ugyanakkor hátránya is van. Azt gondolnánk például, hogy ha valahol, akkor Amerikában biztosan van elég Supercharger töltőállomása a Teslának. A napokban azonban minden tele volt azzal, hogy sorokban kígyóznak a teslások, hogy feltölthessék a járműveiket.

Az egyik ilyen videó Kaliforniában készült, és jól látszik, hogy hosszú sorban állnak a teslások azért, hogy a 14 töltőből eljussanak az egyikhez. A Tesla mobil töltőállomásokkal próbált segíteni a kialakult helyzeten, egy ilyen 100 autót tudott feltölteni. Emellett a töltési időt is igyekeztek csökkenteni több Level 3-as egységgel.

Ennek ellenére sem bírtak a sok autóssal, vagyis jól látszik, hogy bajban lesz a Tesla, ha a töltőhálózatával ki akarja szolgálni a jövőben a megnövekedett vásárlói táborát, amelyet persze tovább bővítene a jelenlegi évi 400 000 új autóról évi 1 millióra, 2022-re. Egyelőre úgy néz ki, hogy nem olyan felhőtlen az elektromos autós élet, főleg hosszabb utazások során.

Fotó: StevenMConroy