Készül a Raspberry Pi-alapú tablet

A CutiePi egy nyílt forráskódú táblagép, amit egy Raspberry Pi 3 Lite-ra építenek, Linux-alapú szoftverrel, mint a Raspbian. Még a táblagépnél használt dizájn is nyílt forráskódú. 

A tabletet idén mutatták be, most pedig lassan végleges állapotába kerül a hardver és a szoftver. Erről külön képeket is megosztottak a fejlesztők, sőt a nyomtatott áramköri lap is látható akció közben, a dizájnhoz tartozó fájlokat pedig feltették a githubra, ha valaki maga próbálkozna a gyártással.


Aki nem szeretne ilyesmivel foglalkozni, az végül meg is veheti majd a tabletet, mert a fejlesztők közösségi finanszírozási kampányt szeretnének indítani a sorozatgyártás érdekében.

A tablet 8 hüvelykes, 1280 x 800-as IPS LCD kijelzőt kaphat, 5000 mAh-s akkuval, WiFi- és Bluetooth-modullal, USB-C, USB-A és microHDMI portokkal. Árakról legjobb esetben néhány hét múlva beszélnek.

Fotó: Raspberry Pi

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?