Már tudjuk, hogy a Google mennyit ismer a világból

A Google végre számokat is közölt arról, hogy munkája során mennyit derített fel a minket körülvevő világról. 

Azt vélhetően már elég sokan megtapasztaltuk, hogy a Google Maps, és a Street View rendkívül hasznos szolgáltatások, hiszen segítségükkel könnyedén navigálhatunk utazásaink során. Sőt, utóbbi segíthet abban, hogy megnézzük, melyik épülethez igyekszünk, hol van parkoló, és hasonló okosságok. A műholdképek révén pedig munka helyett elüthetjük az időt azzal, hogy megkeressük szülőházunkat, kedvenc horvátországi tengerpartunkat, vagy egyszerűen csak karosszékünk kényelméből nézelődhetünk a világban. Azt viszont mindeddig nem tudtuk, hogy a fotózgatásaik során mekkora területet térképeztek már fel. Most azonban a gigacég számokkal is szolgálta, melyek igen érdekesek.


Kép: Google

Ezek alapján pedig kiderül, hogy eddig 16 millió kilométernyi úthálózatot jártak be, és 96 millió négyzetkilométernyi terület található meg a Google Earth galériájában. Ez azt jelenti, hogy bolygónkon az ember által lakott területek 98 százalékát térképezték fel. Mindezekből könnyedén kijelenthető, hogy fényévekkel az Apple hasonló szolgáltatása előtt járnak, már ha ez számít valamit. Jól látható tehát, hogy a Google kimondottan törekszik arra, hogy a lehető legjobban a felhasználók elé tárja az őket körülvevő világot. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a Street View fotóin olykor igen vicces felvételek találni, és már csak ezek miatt is megéri néha virtuálisan nyakunkba venni az utcákat.

Címkép: Google

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?