A Half Life: Alyx olyan játék, amire mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy ne használná ki a virtuális valóság adta lehetőségeket. 

A Half Life: Alyx talán egy olyan játék, ami meg tudja szólítani a játékosokat annyira, hogy beruházzanak VR-eszközökbe. Igaz, ha valaki a játékot is jegyző Valve saját csomagját, az Indexet szeretné, ahhoz rendesen a pénztárcába kell nyúlni. Ezt ugyanis ha mindenestől vesszük, akkor 1079 eurót fogunk a pénztárnál hagyni, ami jelenleg 356.000 forint, márpedig az nem kevés pénz. Plusz mellé még kell egy olyan PC, ami ki is tudja hajtani a szettet. Olcsóbb megoldás lehet az Oculus Quest, de az valamivel egyszerűbb megoldásokkal dolgozik, és egyébként is eléggé húzza a fejet. Akkor mégis mit válasszunk? A Tested csapata egy videóban mutatja meg, hogy az általuk kipróbált nyolc VR-szett mennyiben alkalmas a játék maradéktalan élvezetére.

A csapat alapítói, Will Smith és Norman Chan kipróbálták többek között a Indext, a Questet, az Oculus Rift S-t, az első generációs Vive-ot, valamint a HTC Vive Cosmost. A háromórás tesztből született a fent látható 30 perces videó, amiben láthatunk részleteket a Half-Life: Alyx játékmenetéből, de nem az a hangsúlyos. Sokkal inkább az, hogy melyik VR-csomag mennyire használható, illetve bemutatja az alapvető működési sajátosságokat. A lényeg viszont: az olcsóbbnak számító Quest is kiválóan működik, míg az Index inkább egyfajta bónuszt nyújt, semmit alapkövetelménynek tekinthető.

Címkép: Valve