A Nanica Smitch elsőre olyan, mint a Nintendo közkedvelt kézi konzolja, ám ha jobban megnézzük, láthatjuk, hogy valami nem stimmel. 

Kína több dologban is jó, és az egyik ilyen a pofátlan másolás, ami sokszor azt jelenti, hogy mindössze egy két betűt változtatnak meg a termékben. Így született az Addios, és a Recebok cipő, illetve vélhetően a Nanica Smitch nevű konzol, ami nem csupán a Nintendo Switch megjelenését másolja, hanem lenyúlja még a fizikai működését is. Ugyanúgy levehetőek az irányítószervek, melyek a megtévesztésig hasonlítanak a japán gyártó termékére. A dobozon látható ígéret szerint 800 beépített játék található az eszközön, ám valószínűleg ez csak amolyan beugrató duma, és közük nincs ahhoz a minőséghez, amit a Switch képvisel.

Akit a hardveres dolgok is érdekelnek, annak be kell érnie néhány egyszerűbb részlettel, mint például az 5,5 hüvelykes kijelző, RCA-kimenet, és a ROM-használati lehetőség. A gamepad részleg négy darab AAA elemmel, míg maga a konzol akkumulátorral működik. A Nanica Smitch ára körülbelül 50 dollár, vagy legalábbis Kolumbiában, ahol találkoztak vele, ennyi pénznek megfelelő helyi fizetőeszközért adják. Az eszköz csomagolása szépen illeszkedik a megtévesztő külsőhöz, és a biztonság kedvéért a dobozon még egy gyanúsan Marióra emlékeztető figura látható. Biztos ami biztos, a vevőknek kell valami, ami átveri a tudatukat.

Címkép: Techeblog