Gőzerővel termeli a mobilos kameraszenzorokat a Sony

A Bloomberg jelentése szerint a Sony egyszerűen nem bírja az iramot a mobilokba való kameraszenzorok piacán, olyan nagy a kereslet. 

Bár az okostelefonok eladásai az utóbbi években inkább csak stagnáltak, mostanra szinte minden gyártó igyekszik a lehető legtöbb kamerát bezsúfolni az új készülékeibe. Emiatt egyre több szenzorra van szükség.


A legnagyobb gyártó a piacon a Sony, árbevételben a piac több mint 50 százalékát uralja. A modern Apple iPhone-okba pedig minden szenzort a Sony szállít: vagyis egy iPhone 11 Pro modellhez négy darabot ad el.

A Sony immáron második éve a hét minden napján 24 órában működteti a chipgyárait, még az ünnepek alatt is. Ennek ellenére sem bírják kiszolgálni a hatalmas megrendeléseket, ezért bővítik a kapacitást: 2021-ben nyithat meg az újabb gyár, de szakértők szerint ez sem sokat segít majd a helyzeten. Még a megnövelt kapacitás sem lesz elég a nagy kereslet kiszolgálására. Mindebből profitálhatnak persze a riválisok, mint például a Samsung.

Fotó: Android Authority

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?