Witcher 3: közel százezren estek neki egyszerre

A Witcher 3 számára katapult erejű volt a sorozat képernyőre kerülése.

Kétségtelen, hogy a Witcher 3 saját jogán is vonzotta a játékosokat 2015-ös megjelenésekor, és még most is vannak éppen elegen, akik napról-napra kalandozgatnak vele Ríviai Geralt karakterébe bújva. Nem véletlen hát, hogy a Netflix úgy gondolta, jó ötlet a játékból élőszereplős sorozatot kreálni, és úgy is lett. Ennek köszönhető azonban az is, hogy nagyon sokan újra elkezdték pörgetni a játékok egyes részeit, így sokaknál a Witcher 3 is terítékre került. Olyannyira, hogy a Steam szerint közel 94.000 gamer játszotta egyszerre, ami egészen pontosan 93.835.


Ez pedig több, mint ami a megjelenés óta bármikor volt, amihez persze erősen hozzátartozik az is, hogy vélhetően a sorozatra felfűzve, a legnagyobbnak tekinthető online játékbolt éppen akciósan adja a lengyel fejlesztésű RPG-t. Ugyanakkor az is látszik, hogy ha valamit újra ennyire felkapnak négy év távlatából, akkor az valóban egy jó termék, mert akarhatna bárki a City Interactive sorozatból bármit filmre vinni, és azon újra eladni pár tízezer játékot, nem biztos, hogy menne neki. Akadnak még egyébként hasonló címek, melyek szintén jól szerepelnek „öreg koruk” ellenére. Ilyen például a The Elder Scrolls V: Skyrim, ami bár 2011. novemberében jelent meg, sokaknak még mindig aktív szórakozást nyújt. Annak ellenére, hogy akkoriban volt némi fanyalgás a konzolra optimalizált kezelés végett.

Címkép: Wccftech

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?