Vajon miért ilyen drága ez a PlayStation 2?

A PlayStation 2 nem mai darab, mégis van olyan példánya, ami kétszer annyiba kerül, mint egy Nintendo Switch.

Lassan húsz éve, hogy a PlayStation 2 megjelent, és bár akkor a maga 300 MHz-es processzorával jól ment, mára természetesen erősen idejétmúlt rendszer. Ám ennek ellenére még mindig sok pénzt érhet akkor, ha valamiben különbözik a gyári kiszereléstől. De mégis mi lehet az, ami ilyen értékessé teszi? Például az, hogy hordozható. Márpedig ilyen is létezik, ráadásul nem arról van szó, hogy egy Nintendo Switch futtat valamilyen emulátort, amivel PlayStation 2 játékokat tolhatunk. Hanem konkrétan a régi gép hardverei dolgoznak a burkolat alatt, így minden játékot támogat, ami akkoriban arra a platformra kijött.


Ebbe a hordozható csodába természetesen nem fér bele az optikai meghajtó, ellenben a 8 GB-os belső tárhely mellett Flash-kártyát is tehetünk bele. Így pedig már éppen elég ismert PS2 címet játszhatunk, amennyiben a nosztalgia a zsánerünk. Mindezek mellett a kijelző 7 hüvelykes IPS, az akkumulátor erejéből pedig nagyjából 3 órányi összefüggő szórakozás jön ki. Akinek a tárhely kevés lenne, annak érdemes tudni, hogy akár 32 GB-os kártya is tuszkolható bele, arra meg már tényleg elég sok játék fér, hiszen akkoriban még nem voltak divatban a 60-80 GB-os címek. Megszállottaknak bizonyára érdekes darab lehet, de tekintve, hogy közel annyiba kerül, mint két Switch, a legtöbb felhasználó valószínűleg messze elkerüli.

Címkép: WallpaperAcces 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?