Nagy a felháborodás, nem frissül a Huawei Y9 (2019)

Miközben a Huawei már több mint 50 millió eszközére küldte ki az Android 10-es EMUI 10 frissítést, addig sajnos akadnak olyan készülékei is, amelyekre ezt a csomagot már nem adja ki. Egyelőre a korábbi csúcsmobilok és néhány Kirin 710-alapú modell frissült, de lesz még egy újabb kör is. 

A második nagy listáról azonban hiányzik a Huawei Y9 (2019), és a gyártó meg is erősítette, hogy ez a modell tényleg nem kapja meg az Android 10-et. A készülékek tulajdonosai érthető módon felháborodtak, hiszen így csak egy nagy rendszerfrissítéshez jutnak hozzá. El is indult egy petíció a Change.orgon.


A felháborodás a szakértők szerint azért is jogos, mert a Honor 8X nagyjából ugyanabból az időből való, és az megkapja az Android 10-et. Túl nagy meglepetés persze nincs ebben az egészben: a Huawei mellett más gyártók sem igazán foglalkoznak az olcsóbb mobilok frissítéseivel, és a Honor 8X is csak azért frissül, mert az egyik legnépszerűbb modell volt a Honornál (a Honor Play sem kap Android 10-et).

Frissítés: a Huawei a Twitteren már azt ígéri, hogy végül mégis kiadja az Android 10-et a Huawei Y9 (2019)-re. A Honor Play és a Nova 3i modellekhez is indult közben petíció.

Fotó: Huawei

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?