Sniper gamer és monitor szemüveg

Szimplán monitorhoz való és gamer szemüveg is járt nálunk, amelyek kifejezetten azoknak készültek, akik bármilyen okból, de sok időt töltenek monitorokat, kijelzőket bámulva. Lássuk, hogy a TechWorld csapat milyen eredményre jutott velük – a jó hír pedig az, hogy ha te is szeretnél egy ilyet, akkor a cikk végén kuponkódot is találsz!

A két darab elég különbözően néz ki, de ettől még sok közös van bennük. Ilyen a kékfényszűrés, aminek önmagában is elég sok haszna van, de a 100%-os UV 400 elleni védelem sem lényegtelen, emellett tükröződésmentes lencsével készültek és kifejezetten könnyű, mégis erős polikarbonát keretük van, így egész nap kényelmesek.

Miért kell kiszűrni a kék fényt?

A monitorok által kibocsátott kék fény hosszú távon homályosíthatja a látást, hozzájárulhat a migrénes fejfájáshoz (ami borzalmas rémálom, ez saját élmény), de akár alvászavarokat is okozhat, és száraz szem szindrómához is vezethet, szóval egyértelműen jobb nekünk nélküle, mint vele. Ráadásul ez nem csak a monitorokra igaz, hanem mindenféle kijelzőre, vagyis a naphosszat okostelefonba bambulók és a tévé előtt táborozók szeme is ki van téve mindennek a rémségnek.

Szerencsére nem vagyunk annyira halmozottan hátrányos helyzetben, hogy egy ember tudjon nyilatkozni az összes témával kapcsolatban, de csapatszinten az előbb említett problémák közül egy-egy azért előfordul, így sikerült több szempontból is lecsekkolni a szemüvegeket. Igaz, nem laborkörülmények között, szóval azt nem tudhatjuk, hogy például az én fejfájásaim elmaradása csak annak köszönhető-e, hogy hetekig csak a szimpla monitoros verziót viselve dolgoztam, vagy más is közrejátszott, de ettől még tény, a migrén megkímélt a tesztidőszakban.

A sárga lencse nem volt a szívünk csücske

Egy másik kolléga a száraz szem mumusával küzd az egész napos monitor előtti munka miatt, és ő is úgy nyilatkozott, hogy a szemüveg használ. Szóval a napi gyakorlatban a monitoros és a gamer szemüveg is bizonyított. Engem személy szerint zavart a gamer verzió sárgás lencséje, de ez már abszolút az ízlések és pofonok kategóriába tartozó történet. Nem voltam viszont egyedül ezzel, ez a lencse ugyanis tagadhatatlanul megváltoztatja a színeket, tehát aki pusztán a vizuális élményért játszik, annak nem biztos, hogy ínyére lesz.

A sárga szín amúgy a külső kék fény nagyjának kiszűrése miatt segít a kontrasztok jobb érzékelésében – nem véletlen, hogy a céllövőkön is gyakran látni ilyesmit, és így a játékoknál is érthető a hasznossága. Ha tehát valaki épp erre a minimális előnyre hajt, akkor neki segítségére lehet, ha viszont nincs szó ilyesmiről, akkor zavarónak is lehet értékelni ezt a darabot. Szerencsére ilyenkor a sima monitoros verzió még mindig bevethető, ha azért védenéd a szemedet. A két szemüveg között tehát igazából csak a megjelenésükben van különbség.

Mi van a csomagban?

A szemüvegek egy korrekt kinézetű, és számukra elegendő védelmet biztosító tokban érkeznek, így nyugodtan dobhatjuk őket a táskába, bárhova is indulunk. Ha tehát sokat rohangálunk, akkor ez kifejezetten hasznos apróság. Az más kérdés, hogy tényleg olyan könnyű és kényelmes (érzetre talán kicsit nyiszuli is), hogy én többször el is felejtettem, hogy rajtam van, és rengetegszer belefutottam a „te mióta vagy szemüveges???” kérdésbe. Ez a sárga verzióval nyilván nem történt volna meg, annál elég nehéz elfelejteni, hogy rajtad van…

Emellett minden szemüveghez jár egy törlőkendő is – szintén hasznos, főleg akkor, ha valaki mindig elkeveri az ilyesmit, és amúgy minden szemüvegéhez újat kellene beszereznie. És jól is jön, ugyanis egyetlen komolyabb negatívumot tudok említeni a szemüvegekkel kapcsolatban és ez nem más, mint hogy borzalmasan könnyen koszolódnak, tehát a törlőkendőre bizony gyakorta lesz szükség.

Összességében úgy vélekedünk, hogy ha alapjáraton jó a szemed, és nincs szükséged dioptriás szemüvegre, akkor jól jöhet egy ilyen cucc, hogy megkíméld magad egy csomó hosszú távon jelentkező látásbeli parától. Olcsónak nem mondanánk, de nem is egetrengető az ára a maga 19.990 forintjával, amire kedvezmény is jár a lenti kuponnal. Nyilván nem csodafegyver, de mi rövid idő alatt is több területen éreztük a hasznát. Ja igen, a kupon!

A monitor és a gamer szemüveg is a snipergamerszemuveg.hu oldalon vásárolható meg, a techworld kódot használva 1500 forint kedvezménnyel (akkor is, ha amúgy épp akciós áron kapható), ingyenes szállítással. Hajrá!