Hunyjuk be a szemünket, képzeljük magunk elé például a Tesla Cybertruck formáját vagy a Model S belső terét, és gondoljunk arra, milyen lenne egy ilyen ihletésű lakás. 

Helyesebben dehogy hunyjuk be a szemünket, hiszen megtette ezt helyettünk Ivan Venkov, aki most megmutatja, szerinte milyen lehet egy olyan ingatlan, amit a Tesla építene. A tervezőként dolgozó Venkov víziója szerint nincsenek éles vonalak, és eleve a tető maga is egy hatalmas napelemként funkcionál. Az elképzelés szerint egyébként is eleve egy passzív házról van szó, ami önfenntartóan biztosítja lakóinak a szükséges feltételeket. A koncepció fontos részét képezi a modularitás, ami egyébként szintén jellemzője az autóiparnak, mivel az ilyen platformokkal igyekeznek olcsóbbá tenni a gyártást.

Ha jobban megnézzük a képeket, láthatjuk, hogy a Tesla autójából kiszálló hazaérkezők (vagy éppen vendégek) üveglépcsőkön jutnak a teraszra, ami olyasfajta érzést nyújt, mintha lebegnének. Venkov moduláris elképzelése arra is jó, hogy a lakók úgy alakítsák ki az egyes helyiségeket, ahogy nekik a leginkább megfelelő. Ami esetleg hiányozhat, az egy gyorstöltő a ház előtt, hiszen ha már Teslára alapozzuk az egész elképzelést, akkor lehessen már gyorsan is tölteni. Végezetül azt azért tegyük hozzá, hogy lehet, csak a mi fejünkben létezik ez a Tesla-alapú megközelítés, és valójában Venkov csupán egy futurisztikus otthont kívánt megalkotni.

Címkép és galéria: Ivan Venkov