A koronavírus miatt késhet a PlayStation 5 és az Xbox Series X

A Jefferies Group jelentése szerint a Sony és a Microsoft kénytelen lehet elhalasztani a PlayStation 5 és az Xbox Series X konzolok megjelenését. 

Jelenleg mindkettőt a 2020-as ünnepi szenzonra várják a szakértők, azonban a koronavírus terjedése és hatásai miatt gond lesz a készletekkel, illetve csúszások adódhatnak. Mindez a Nintendo Switch konzolt és annak termelését is érinti, ott a gyártó már elnézést is kért a késések miatt.


A konzolgyártás nagyjáért az utóbbi években Kína felelt, az Amerikában forgalmazott konzolok 96 százaléka 2018-ban például onnan származott. A Microsoft és a Sony valószínűleg nem akarja felhúzni a rajongóit egy 2021-es megjelenési dátummal, így vélhetően korlátozott készletekkel is megpróbálnák a tervezett startot, függetlenül attól, hogy milyen kritikákat kaphatnak a készlethiányért.

Fotó: Xbox Wire

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?