Honor MagicWatch 2

A Honor új csodaórája, a MagicWatch 2 két méretben kapható – a nagyobb, 46 mm-es verziót már ki is próbáltuk, most pedig elérkezett az idő, hogy beszámoljunk a kistesó képességeiről is. Mivel ezek nagyon nagyrészt azonosak a másik órával, ezúttal a különbségekre koncentrálunk majd. Lássuk hát, hogy kinek lehet jó döntés a MagicWatc 2 42 mm-es verzióját választani!

Lényegében egy női variáns

A válasz egyszerű: azoknak, akiknek tetszett a 46 mm-es, de úgy érzik, hogy túl nagy lenne nekik – és persze képesek pár dologról lemondani. Lássuk, mik ezek!

Az egyik legfontosabb az üzemidő, a nagytesó 14 napjával szemben ugyanis a kisebb méretű óra csak 7 napot bír egyetlen töltéssel (ha mellőzzük az always-on módot). Emellett hiányzik a kisebb óráról a tachymeter is (tegye fel a kezét, aki használta mostanában!), valamint a hívásfogadás képessége. Jelzi ugyan, hogy ki hív, de az órán csak elutasítani tudjuk a hívást, ha épp nem tudjuk előbányászni a telefont.

Ez utóbbi egy sajnálatos hiány – bár a 14 napos üzemidő impresszív, én bármikor beérném a felével, ha működnének a Bluetooth hívások… A kisebb átmérőhöz 29 grammos súly társul, így érezhetően könnyebb is, mint a 46-os verzió 41 grammja.

Házikedvenc a kijelzőn!

Összességében a 42 mm-es Honor MagicWatch 2 visszafogottabb megjelenésű, és nem csak a mérete miatt, a tachymeter hiánya is jelentősen változtat az összképen – nekem személy szerint jobban tetszik így, sokkal lágyabbak a vonásai. A színválasztékban van közös pont a nagyobb verzióval, hiszen ez is kapható fekete színben, viszont itt ezüst helyett Sakura arany a másik lehetőség.

Azért ez így túl rövid lett volna, szóval:

Ha igazán elmerülnél a részletekben, akkor Ninja kolléga tesztje mindenre kiterjed, fent pedig a különbségek láthatók. Ha viszont dióhéjban szeretnéd megkapni a legfontosabb tudnivalókat, akkor olvass tovább!

Az óra kényelmes, nem kell folyton igazgatni, mert hozzátapadna a bőrhöz, szóval teljesen okés egész nap és éjjel viselni – a zuhanyzást leszámítva, így nem tudom megmondani, hogy milyen lenne ha 6-7 napig valóban FOLYAMATOSAN rajtam lenne, de a cirka 23 órák rendben voltak. A szíjak ezen is cserélhetők, szóval aki az óraszíjjal akarja kifejezni a személyiségét, annak szabad a pálya.

A kijelző felbontása 454×454 helyett 390×390, a pixelsűrűség viszont azonos a nagyobb verzió 326 ppi-jével – nagyon szép a képe, a megjelenítésre nem lehet panasz. Ráadásul karcálló üveg alatt van, és a saját galériánkból is választhatunk rá háttérképet – ebben az esetben viszont csak az idő és a dátum jelenik meg, a különféle mért adatok, pl. lépésszám megjelenítéséhez valamelyik gyári verziót kell használni.

A Honor MagicWatch 2 és a hozzá tartozó töltő

Kezelés

AZ érintőkijelző kellően gyors, átlátható, és a kisebb méret ellenére ezen is könnyű eltalálni a választott ikonokat, szóval a kezelését hamar meg lehet szokni. A Huawei Health alkalmazással tökéletesen működik együtt, ezen keresztül pedig akár zenét is tehetünk rá, így egy kiadós futáshoz is elég lesz az óra és a fülhallgató. A teljes, 4 GB-nyi tárhelynek csak a felét használhatjuk zenék tárolására, de a futós playlistnek ez valószínűleg elég lesz azért.

Konkrét célkitűzések megvalósításához is remekül használható az óra az appal együtt, ugyanis nem csak megmondja, hogy mit, mennyit és hogyan, hanem akkor is figyel, amikor a megvalósításban vagyunk. Ha tehát a teljesítmény növelése a cél, akkor jó helyen keresgélünk.

A különféle alkalmazások értesítéseit is megjeleníti, van benne időjáráselőrejelzés, GPS, lépésszámlálás… a teljes listáért érdemes megnézni a Honor saját weboldalát. Most pedig térjünk rá a keményebb kérdésekre, vagyis arra, hogy megéri-e megvenni ezt a készüléket?!

Ár

A MagicWatch 2-ből a kisebb is pont annyiba kerül, mint a nagyobb (67 990 forint), és már ott is azt éreztük, hogy kicsit túlárazott a készülék. Ráadásul a rosegold (hivatalos nevén Sakura arany) verzió a maga 84 990-es árcédulájával még drágább is – igaz, ez valóban bitang jól néz ki, viszont sportoláshoz azonnal kell is hozzá venni egy plusz szíjat.

Kinek ajánljuk

  • Alapvetően sport/fitnesz célra keres okosórát
  • Fontos az elegáns megjelenés.
  • Lényeges a kiemelkedő üzemidő.
  • Zenehallgatásra is használná az órát.
  • Huawei ökoszisztémát használ.

Kinek nem ajánljuk

  • Netezésre, alkalmazások letöltésére is használná az órát.
  • Belépő szintű okosórát keres.
  • Kell a 10+ nap üzemidő
  • Előfordul, hogy azonnal kell hívásokat lebonyolítania.
Teszt áttekintő
Dizájn
Kijelző/képminőség
Akkumulátor
Ár/érték arány
Hűha faktor
honor-magicwatch-2-42mm-tesztA Honor MagicWatch 2 kisebb, 42 mm-es verziója tökéletes választás azoknak, akik kicsit hajlandók engedni a nagyobb verzió tudásából - ehhez képest viszont sajnálatos, hogy az árazásnál nem fogott kicsit vékonyabban a ceruza.